2021-12-28
大角咀出名多小店,今日選擇咗一間好特別嘅燒烤店,舖頭唔大,得幾張枱,但係老細每日入啲新鮮嘅海鮮同菜,所以每日都可能食到唔同嘅嘢。菜單上冇嘅食材,佢哋會畫幅畫挂係牆上俾客人睇,好得意😍而且佢哋好樂意同客人交流,話啲串燒冇落味精㗎,希望健康啲同埋等大家可以食到新鮮食材嘅味道,真係好少有咁用心嘅餐廳。極上生燒鰻魚飯舖頭最出名係鰻魚飯,而且係生燒,真係好少有,佢哋連醬汁都係自家製,用鰻魚骨熬製嘅,真係好好味。鰻魚亦好重本咁用日本嘅鱔,所以每一塊都勁肥美,勁滿足。不過老板娘話唔係日日有貨,所以最好打去book定。附送嘅關東煮都好好味,煮到勁入味,正。因為點咗太多嘢食,重點介紹吓一啲特別啲嘅菜或者下次去會再點嚟食嘅嘢😊特製生燒叉燒 -- 生燒叉燒,又係要用好多時間同心機整嘅,燒得好香,甜度啱啱好,好好味。健力士啤酒腸 -- 呢隻腸好特別,係健力士啤酒廠整嘅,真係有啤酒味,好味。煙肉荔枝圈 -- 好特別嘅配搭,食過煙肉同其他水果嘅串燒,不過都係覺得同荔枝最夾,好味。蒜蓉生燒原條茄子 -- 呢度嘅燒茄子同出邊嘅有少少唔同,冇咁重口味,食完唔會口乾。燒芥蘭苗 -- 又係好特別嘅嘢,未試過燒嚟食,原來都幾
極上生燒鰻魚飯
附送嘅關東煮都好好味,煮到勁入味,正。
燒芥蘭苗 -- 又係好特別嘅嘢,未試過燒嚟食,原來都幾好味,菜葉脆脆地,值得一試。
琥珀焦糖萍果 -- 鍾意甜嘅人可以試吓呢個,好特別,可以當飯後甜品。
好熱情嘅一間小店,所有嘢都親力親為,重視品質同客人感受,好滿足嘅一餐飯😊😊已經推介俾身邊嘅朋友,希望大家有興趣都去幫襯吓,不過舖頭唔大,所以建議大家book定位。