屋企人最鍾意食米線,連鎖嘅已經食到厭,於是帶佢試下新嘢。小瑪哥米線原來同以前係太古開咗好多年嘅阿詩瑪雲南風味軒同一個老細,味道有保證。當晚我地嗌咗個二人餐,份量好大,唔洗加一,好抵食。二人餐包一個小食,二人份嘅氣鍋雞,一個主菜,兩碗米線/飯,仲有兩份甜品。小食㨂咗以前從來未試過嘅涼拌金耳,附上豉油同wasabi,好似食緊刺身,金耳質地彈牙,大推!估唔到米線鋪有氣鍋雞食,雞湯好正,入面仲好足料,有唔少雞件,竹笙,菇,金耳,好味又暖胃,而且唔油,唔會有層雞油浮面,整得好好。主菜㨂咗酸菜魚,魚片新鮮無骨,入面居然仲有寛粉萵筍同芽菜,啱晒鍾意食辣嘅人。小鍋米線湯底惹味,同酸菜魚超夾。甜品款式特別,平時其他餐廳好少有得食。豆腐花同冰粉都滑捋捋,啱晒食完酸辣嘢refresh返。餐廳裝修新淨光猛,冷氣都足,坐得舒服。Overall嚟講選擇多同質素高,值得encore

小鍋米線湯底惹味,同酸菜魚超夾。