2022-02-16 1131 瀏覽
出面凍冰冰,圍住個爐暖笠笠嘅感覺好爽!當天打邊爐特別正,趁着呢幾日搵到急趕,立即搵間覺得舒服,食物又有油質素地方嘆下!最後我哋揀咗尖沙咀醉金渦,呢度裝修好有心思,有門口上2樓,要經過一層下花牆,仲有啲古董花樽,佈置得高貴有格調。呢度有圓枱、卡位、仲有貴賓房,私隱度極高。貴賓房仲有得唱卡拉OK,所以我已經密謀下一次成班friend🤣玩。我哋二話不說叫咗美國安格斯牛頸脊套餐價,可以揀兩個湯底,我哋揀咗老火湯底、麻辣鍋。老火湯底入邊有:娃娃菜、豆腐。麻辣鍋入邊有:辣椒、大蔥 等。嘢食方面,呢個餐包括:🍶清酒鮑魚配肝醬鮑魚口感爽彈,入口煙韌有咬口、配上肝醬非常入味。🐠黃金炸魚皮香口好味嘅炸魚皮,外層鹹蛋醬黃金色澤、鹹香味鮮,炸魚皮脆卜卜,特別惹味。🐄極品四色手工丸包括:蝦丸,墨魚丸,豬肉丸,牛丸手打特別鬆化,肉味深濃,食過番尋味。🥩美國安格斯牛頸脊(超級推介)肉味濃郁,肉質好有口感,油花相對較少,入口鮮嫩、有彈性。超推介!🦞海鮮拼盤(至愛)餐廳落足本錢,海鮮大大份,有蟹、帶子、生蠔、象拔蚌帶子Size大粒、厚肉;蟹、象拔蚌肉質超級鮮嫩,生好肥美而且鮮味濃郁,令人欲罷不能!不得不提,呢度嘅 #自
出面凍冰冰,圍住個爐暖笠笠嘅感覺好爽!
當天打邊爐特別正,趁着呢幾日搵到急趕,
立即搵間覺得舒服,食物又有油質素地方嘆下!

老火湯底入邊有:娃娃菜、豆腐。
麻辣鍋入邊有:辣椒、大蔥 等。

嘢食方面,呢個餐包括:

🍶清酒鮑魚配肝醬
鮑魚口感爽彈,入口煙韌有咬口、配上肝醬非常入味。

🐠黃金炸魚皮

🐄極品四色手工丸
包括:蝦丸,墨魚丸,豬肉丸,牛丸
手打特別鬆化,肉味深濃,食過番尋味。

🥩美國安格斯牛頸脊(超級推介)

🦞海鮮拼盤(至愛)
餐廳落足本錢,海鮮大大份,
有蟹、帶子、生蠔、象拔蚌

不得不提,呢度嘅 #自家現炸響鈴 ,非常特別,鬆化酥脆,最特別原來呢度係點糖食,別有一番滋味。

仲有野菌拼盤、同自選火鍋配料兩款,我哋揀咗日本雪場蟹柳、豬潤,同樣非常鮮味,值得推介!
2022-01-16