2022-02-02 857 瀏覽
慶祝週年紀念選擇左bookmark左好耐好耐嘅La vache! 餐廳只供應一款牛扒餐,食客只需要選擇牛扒熟度就完成!另外套餐仲包左核桃沙律、牛油餐包、薯條任添。值得一提係嚟呢度慶祝生日會大大聲播生日歌送上蛋糕,氣氛好好😆當日不停有生日歌響起非常熱鬧🤣-🥩Steak set $398/pp沙律同餐包個人覺得正正常常不過不失~薯條係我最愛嘅幼薯,香口惹味😍好多人讚好食果然係不錯~不過牛扒對我嚟講就更有驚喜😋食之前做過資料蒐集,比較多人推薦medium/medium rare,可能有個小火爐熱住關係好多人都表示medium well會太熟好柴唔好食。自己唔食太生都決定一試medium,果然係正確選擇🥰牛扒上枱時已切好,入口軟嫩多汁同時都食到肉嘅纖維感,有部分油脂感較重滿口牛油香非常非常好味😍男朋友選擇嘅medium rare就好明顯對我嚟講太生😛不過試左舊覺得牛味會重啲呢~另外牛扒本身都有調味,個牛扒汁已經好夠味可以唔點秘製醬汁都ok,不過我連佢個醬都好鍾意🤣最後有淨點薯條都好好食🙊至於個小火爐其實火力係集中左係中間位置,唔洗太擔心會燒到啲牛好熟,真係要擺中間先有火力。如果覺得牛扒太生可以
🥩Steak set $398/pp
沙律同餐包個人覺得正正常常不過不失~
至於個小火爐其實火力係集中左係中間位置,唔洗太擔心會燒到啲牛好熟,真係要擺中間先有火力。如果覺得牛扒太生可以自己再燒下,所以真係強烈推薦平時唔食太生嘅都要叫medium試下,唔會後悔!
🍰Flan parisien $128
做緊promo經openrice訂座free一份甜品,只需要比番原價加一。聽完staff介紹簡左呢個望落簡簡單單嘅tart,上網睇番先知原來係french custard tart。custard口感軟軟似食緊布丁,加上淡淡橙香小清新唔太膩亦唔會好甜,食完感覺岩岩好,為呢一餐劃上一個完美句號🧡
總結:高質素出品,雖定價較為進取仍不失為慶祝週年紀念或生日的好選擇,絕對會擇日再訪🤤🧡🧡🧡

Flan parisien
Flan parisien