2022-11-27
元朗形點不嬲多野食,趁聖誕節去行下影下聖誕樹,夜晚想食燒肉,就去左牛舞。年舞有A-E套餐揀,我地揀左A餐,加左個豆乳魚湯火鍋。首先上左個牛舞拼盤,有薩摩和牛牛肋肉、樂天澳洲和牛腹肉、美國Prime 牛板腱、厚切豚腩肉、安格斯一口牛、牛舌簿切同雞腿肉。由於我地揀左A餐,以上既肉都可以放題再任點。涮涮鍋魚湯好鮮,亦好多蔬菜索晒啲湯。可以Balance返食咁多肉既罪惡感。放題亦有刺食,都算多款同埋新鮮。燒肉配料有齊豬牛羊雞同海鮮。不過最正都係A餐獨有既薩摩和牛,無論係燒肉定係簿切做涮涮鍋,兩者都好好食,尤其燒肉後啲和牛油脂重,入口融化,其他和牛都無咁高質。海鮮有叫到蠔同甲羅燒,甲羅燒比較少見,蟹膏味重,正。順帶一提啲職員好快手又好好禮貌,一見枱上有空碟就會埋黎收,中途又會幫我地換烤爐個鐵網,服務一流。食放題當然唔少得甜品,出面自助區有好多選擇,食左日本樂天既北海道雲呢拿雪條同拎左雪米滋,燒一燒粒雪米滋,口感啱啱好。
年舞有A-E套餐揀,我地揀左A餐,加左個豆乳魚湯火鍋。
放題亦有刺食,都算多款同埋新鮮。
海鮮有叫到蠔同甲羅燒,甲羅燒比較少見,蟹膏味重,正。