2019-03-26 3544 瀏覽
打邊爐想食好d通常都要叫餸,但咁又食得好唔放差咁d,任食既話就話周街都有但間間都劣食咁,呢間就真係高質,唔太貴既邊爐啦😍打邊爐首先要講個湯底,朋友食過話椰子雞湯幾正,今次試試新野叫左個醉雞煲同埋胡椒豬肚湯(雙拼湯加48蚊),醉雞湯飲落唔錯但煮完野食就唔係好入到味,胡椒湯就超級重胡椒味勁香👍🏻野食碌完都仲有陣陣既胡椒味真係必試🤪醬料選擇就唔算多不過勝在有花生醬炸蒜,未試過咁食既真係可以試下,會變左一個好好食既醬🤤普通野食唔講啦,講下d特別d既,首先係油炸鬼,都算係一樣幾新既餸,其實好似響鈴同魚皮個d不過更脆同有口感,一般都係碌幾秒就得,呢到既油炸鬼都幾脆口唔會太軟身幾好食🤪然後有個朋友推介既松露韮菜餃,朋友話有好香松露味不過我就唔多覺,正正常常咁🤔打邊爐食肥牛就基本啦,佢d肥牛好靚唔多肥肉叫做幾高質,即刻可以叫番10碟8碟👍🏻仲有個雞軟骨滑,口感非常特別,佢有平時食滑既彈牙,中間夾雜左少量雞軟骨令到成件事好有咬口,淨食雞軟骨又驚咬到牙仔軟,食魚滑又好似食魚蛋咁,呢碟野真係一絕,即刻黎個round 2😍最後發現有個水晶湯丸真係好想見下佢既盧山真面目,點知真係平時所知既水晶湯丸😂😂仔細品嘗下
最後發現有個水晶湯丸真係好想見下佢既盧山真面目,點知真係平時所知既水晶湯丸😂😂仔細品嘗下佢個水晶皮都幾入到湯底既味道,先有湯既咸味再有餡既甜味,大家可以試下打大佬😏
飲品都係任飲啦,選擇唔太多但有竹蔗水,同埋呢個未見過既蘋果+C(即係有汽蘋果汁)甜品就冇平時d雪糕櫃既,但有部yogurt機玩下,不過本人就品太好冇試到。🤨
最後就係食呢間野真係要book位,食個日星期六我地差唔多7點就拎飛,跟住見到d人walk in佢都唔派飛叫佢走,結果我地3個人都要成8點半先入到,大部分都係留左位比booking所以食之前真係要諗清諗楚先,不過咁平既高質任食火鍋係難有位d既🤔🤔
醉雞湯(左)胡椒豬肚湯(右)
油炸鬼
松露韮菜餃
肥牛
雞軟骨滑
水晶湯丸(紫薯&芝麻)
蘋果+C
2019-03-23
90 分鐘 (堂食)
醉雞湯(左)胡椒豬肚湯(右)
油炸鬼
肥牛