2021-02-28
試過幾間唔同地方嘅荳子,次次都大排長龍,可想而知佢有幾受歡迎🙈將軍澳分店裝修好有叢林風味,當日就坐咗係一個近窗、地下有人造草皮嘅座位,就好似一個與世隔絕嘅小花園咁,最啱三五知己或者情侶一齊去享受一個休閒嘅下午😋———𝑶𝑹𝑬𝑶 麻糬流心吐司 $58Beans嘅lava toast真係冇得頂😋首先個包外脆內軟,呢款麻糬流心吐司嘅包更係有煙煙韌韌嘅口感,mochi控一定要嗌🍽食落口又脆又軟,非常之豐富🤩一切開就有好多朱古力醬流出嚟,配埋上面嘅雲呢拿雪糕,一冷一熱,仲有啲oreo餅碎,簡直係perfect match💯 同埋啲生果一齊食,味道清新之餘亦都冇咁滯👍🏻食完真係好有衝動去嗌多一個,因為真係好好味,等我下次再去試吓其他味道嘅流心吐司先🤤.香草梳乎厘 $52呢個半熟梳乎厘亦都係好出名,但係手機食先嘅大家記得呢個一定要趁熱食,因為佢熱嘅時候一擺入口真係入口即溶,非常之鬆軟,亦都唔會好甜,同附上嘅cream食亦都好夾,係好有空氣咁嘅一個梳乎厘,亦都係一款好值得嗌嘅甜品🥰
———
𝑶𝑹𝑬𝑶 麻糬流心吐司 $58