餐廳: Verde MAR
資訊:

週日去的呢間特式菜門口廚窗已經見到佢相當、相當之有聖誕氣氛入左去留下腳毛,試完發覺佢仲要相當高質‎‎(⌯¤̴̶̷̀ω¤̴̶̷́)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈︎ ︎ 𐂂 ⑉ 𝑺𝒍𝒐𝒘 𝒄𝒐𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒌 𝑩𝒂𝒓𝒃𝒂𝒄𝒐𝒂 ¹⁸⁹一上菜驚見咁大件牛面肉😱,想講多兩句平時餐廳通常俾一絲絲咁上碟,今次店家毫不保留咁樣佢原件牛面肉放上一大碗牛肉湯內。 旁邊放有番茜、青檸同洋蔥碎放進湯一併享用。牛面肉炆得相當之嫩滑,用匙羹就能輕易將佢分開,一件件夾進餅皮進食。牛肉飲落相當舒服,好香、好純既牛肉香味,仲一點都不口渴。夾落去三塊墨西哥Tortillas 軟軟的玉米皮,玉米皮本身沒什麼味道的,沾上佢在旁邊微微帶辣的莎莎醬,老土d 講句,誰都不佔誰的風頭。𐂂 ⑉ 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑻𝒐𝒔𝒕𝒂𝒅𝒂 ⁸⁹鋪上花花形態的牛油果,又靚又健康。下面仲有塊墨西哥粟米脆片,牛油果既軟綿綿,加埋佢既脆卜卜,真心好食 。上面有少少黑色粒粒帶點辣辣的~ 會有種令你想食完一啖又一啖既感覺。𐂂 ⑉ 𝑪𝒉𝒊𝒎𝒊𝒄𝒉𝒂𝒏𝒈𝒂 (2PCS) ⁹⁹同是相當有特式的菜式- 墨西哥卷餅。餐牌上約有十款餡料可選。我就揀左Chicken& Mu
週日去的呢間特式菜
門口廚窗已經見到佢相當、相當之有聖誕氣氛

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
旁邊放有番茜、青檸同洋蔥碎放進湯一併享用。
牛肉飲落相當舒服,好香、好純既牛肉香味,仲一點都不口渴。
Slow Cooked Beef Cheek Barbacoa

𐂂 ⑉ 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑻𝒐𝒔𝒕𝒂𝒅𝒂 ⁸⁹
鋪上花花形態的牛油果,又靚又健康。
Avocado Tostada

𐂂 ⑉ 𝑪𝒉𝒊𝒎𝒊𝒄𝒉𝒂𝒏𝒈𝒂 (2PCS) ⁹⁹
同是相當有特式的菜式- 墨西哥卷餅。餐牌上約有十款餡料可選。我就揀左Chicken& Mushroom一肉一素。兩款餡料都好Full,入面夾左洋蔥粒,口感好豐富 ,而且外皮真心一d 都唔乾身,好好食!🤓🤓
Chimichanga

𐂂 ⑉ 𝑴𝒆𝒙𝒊𝒄𝒊𝒂𝒏 𝑩𝒂𝒏𝒂𝒏𝒂 𝑺𝒑𝒍𝒊𝒕 ⁷⁸
Homemade 粟米雪糕😳知道自家製就是好東西,會相當好快溶😳香蕉外皮仲要焗到脆脆地,我一放佢入口覺得超有驚喜🤩
Mexican Banana split

想講飲完、食完、 都一點都不渴
2022-12-18
Avocado Tostada