2024-08-13
朋友住喺西環,星期日上佢屋企探佢,之後就喺附近搵咗間Cafe坐低傾偈食lunch。牛油果有機雞蛋多士雞蛋煎到金黃色起邊,流心太陽蛋切開後,蛋汁可以配埋牛油果食,有烘底嘅酸種麵包咬落好軟身,整個配搭非常健康。凱撒沙拉沙律菜好新鮮,糖心蛋火候控制得啱啱好,食落幾滑,salad有好多芝士片,麵包碎都夾,沙律汁唔會好咸,同啲配料食啱啱好,成道菜好開胃。烤腹肉牛排牛排鮮嫩多汁,烤嘅手勢唔錯,保持到肉質嘅彈性,唔會過火。旁邊嘅配菜亦有驚喜,芝士煮椰菜好creamy, 令人印象深刻。Dragon Berry Smoothie飲品賣相非常吸引,即時製作,我親眼望住廚師喺廚房整,成杯野用料非常豐富,有藍莓、香蕉、紅肉火龍果、奇亞籽、椰子片,仲用咗燕麥奶,味道同口感都係我鐘意,完全唔會好heavy。Super Green Smoothie朋友嘅飲品睇落好綠色,佢話飲落都好fresh。餐廳環境舒適,食物健康清新,適合同朋友週末去chill下。
牛油果有機雞蛋多士
凱撒沙拉
烤腹肉牛排
Dragon Berry Smoothie
Super Green Smoothie
朋友嘅飲品睇落好綠色,佢話飲落都好fresh。
餐廳環境舒適,食物健康清新,適合同朋友週末去chill下。