2022-05-31
️印度野真係會有心癮,會突然有一段時間好想食😂前排食過上環一間樓上印度菜之後,就好想試多幾間睇下邊間最好食🤤呢日我同朋友搵左間係銅鑼灣同樣都係印度人開既印度餐廳,而且都算開左冇耐,知道佢平日都有lunch set ,但係大家都要番工,就無緣了,只可以試下dinner 🥹.👁🗨 乳酪脆米球(7.5/10)💲68.乳酪脆米球係我食咁多次印度菜都未食過既野😂可能因爲平時成日叫來叫去都係果幾款,所以今次決定叫啲少食或者冇食過既野😹講番個乳酪脆脆球,一碟有6粒,每一粒其實份量都幾大,就咁睇個名會覺得入面應該係醬滿左乳酪咁簡單🥲原來入面除左有乳酪之外,仲有啲咸咸地帶微辣既醬汁,白鷹嘴豆蓉同薯仔,所以我食哂三粒之後都有啲飽肚感😇而且外皮整得夠脆,整體幾有驚喜🤤.👁🗨 烤串燒雞柳(7.5/10)💲138.睇名以為係真係平時一串串既串燒😂原來佢係一舊舊大大舊既印度烤雞,佢既香料味吾係太濃,係接受倒既程度,而且帶微辣,肉質都整得幾juicy,加少少檸檬汁一齊食,更一流 😍.👁🗨 牛油烤餅(8/10)💲27.平時多數叫蒜蓉烤餅,今次轉行試下牛油烤餅😹佢既牛油香味好突出,陣陣牛油味散發出離,質感偏
👁🗨 乳酪脆米球(7.5/10)💲68
👁🗨 烤串燒雞柳(7.5/10)💲138
👁🗨 牛油烤餅(8/10)💲27
平時多數叫蒜蓉烤餅,今次轉行試下牛油烤餅😹佢既牛油香味好突出,陣陣牛油味散發出離,質感偏向似牛油酥餅既感覺,煙煙韌韌,個人好推介😍
👁🗨 甜奶球配特式甜絲(7/10)💲78
平時好少會食印度甜品,見佢好似幾特別,所以出於好奇就叫左呢個甜奶球配特式甜絲試下😎面頭有舊浸淋左既餅,但係吾好覺得佢好似麵包蛋糕濕左水之後,咁難食,就算浸左佢好一段時間,個餅都仲幾挺身🥲甜奶飲落帶點點酒既味道🤔甜絲就似泰國珍多冰入面果啲配料咁,幾有咬口,如果鍾意既話,可以食完個餅之後,飲埋成杯甜奶😇
👁🗨 mango lassi(7/10)💲58
上次飲過印度芒果酸奶,今次同樣叫左芒果野飲,但呢次就係奶昔😂初初以為係普通芒果奶昔,應該冇咩特別,但係一飲就發現佢仲同左少少印度香料一齊整,所以會多左一陣特別既味道,芒果味吾會太濃,奶味同甜度都非常適中
🔛 整體評分(8/10)