2020-06-11
又新街附近其實真係好多好嘢食,咪類型的嘢都有,連手卷壽司飯呢類的日式食品都有。 入到黎元朗真係唔怕肚餓,就怕有無咁大個胃食得哂咋😝望住櫻咁豐富的壽司餐牌,一板又一板的海膽真係流哂口水,但小妹都係長期糧尾,叫啲十幾廿蚊的算喇。無錯,而家呢個世代,十幾廿蚊都有手卷? 係呀,只係十幾蚊都食到手卷架😍叫左個蟹柳手卷同辣汁三文魚手卷外賣,睇返包裝先,2個手卷都獨立有紫菜,然後包裝膠包到啲料,無話飛哂出黎,包裝企理。👍蟹柳手卷入面有2條蟹柳,真係超抵食,條蟹柳係可以撕開一條條肉嗰隻,唔係成舊魚肉咁嗰種,十幾蚊淨係2做條高質蟹柳,條數已經喺返度,仲有蟹柳夠大條,基本上食到尾都仲有可以食到。另外係辣汁三文魚手卷,本人就好喜歡呢個,因為有時食得多普通三文魚,覺得齋齋地的話,食辣汁三文魚就正喇,肥辣汁調左味,無咁腥之餘又再嘢味啲。呢個手卷的辣汁調得剛好,辣味無拎走魚的鮮味,當中亦食到甜的味道,而魚肉亦都保留到相當彈牙的口感。 同魚肉的份量相當多,可以食到尾都仲有,無話堆哂喺頭嗰度,食哂啲肉就食白飯咁。食呢種切將魚肉碎類的手卷要好小心,普通的女仔話者男仔,我諗個口都未必大到可以一啖食哂手卷的上半部,咁變左一
食呢種切將魚肉碎類的手卷要好小心,普通的女仔話者男仔,我諗個口都未必大到可以一啖食哂手卷的上半部,咁變左一啖咬落去,啲肉就喺另一邊咇出黎🤔 或者唔覺意跌左落地😭 ,所以餐廳可以考慮,將肉放平均少少,令每啖的飯同肉口感都平衡啲。
蟹柳手卷及辣汁三文魚手卷