2024-07-22 160 瀏覽
朋友知我未食過omakase,所以帶我來食呢間抵食又好高質既餐廳見識一下...呢度環境唔算大,裝潢走簡約舒適既風格,門口入來擺放左L形既吧枱,大約十幾個座位,唔會好迫,坐得好舒服☆ Lunch Omakase $480 ☆▪沙律無落好多醬汁,簡單清新▪日式蒸蛋滑溜溜蒸蛋上放爽口既螢光魷魚同細細粒既帶子,配料滿滿▪味噌湯放左海帶豆腐,唔會好咸好好飲▪刺身4款真鯛: 肉質柔軟鮮甜之餘又充滿彈性,食起來好有口感▪大分縣生蠔配黑松露酸汁: 生蠔肉大飽滿又鮮甜,配上黑松露酸汁, 香氣係口中慢慢散開,同生蠔一齊食好夾▪煙燻鰹魚:魚肉表面烤熟,內裡仍然係鮮嫩既肉質,食到陣陣煙燻既味道▪壽司8貫深海池魚: 肉厚肥美,肉質嫩滑好爽口魷魚: 質感爽滑,彈牙有口感太刀魚: 肉質厚實,鮮味嫩滑賴尿蝦: 鮮嫩甘甜,蝦味濃郁拖羅: 充滿魚油香,入口即溶鯖魚: 魚油豐富,上面放左昆布,食唔到魚腥味昆布海膽: 入口即溶,味道甘甜無魚腥味,蜆肉: 口感結實爽口,肥美鮮甜▪彩羽太卷太卷放滿份量好多既鮮甜海膽,嫩滑拖羅,彈牙赤身,爽脆青瓜以及大大粒醬油漬蛋黃,色彩繽紛,又靚又好食▪鮟鰜魚乾泡芙泡芙面層既皮賣相成個菠蘿包,內

☆ Lunch Omakase $480 ☆

▪沙律
無落好多醬汁,簡單清新
▪日式蒸蛋
滑溜溜蒸蛋上放爽口既螢光魷魚同細細粒既帶子,配料滿滿

▪味噌湯
放左海帶豆腐,唔會好咸好好飲
刺身4款
真鯛: 肉質柔軟鮮甜之餘又充滿彈性,食起來好有口感
壽司8貫
深海池魚: 肉厚肥美,肉質嫩滑好爽口
魷魚: 質感爽滑,彈牙有口感
太刀魚: 肉質厚實,鮮味嫩滑
賴尿蝦: 鮮嫩甘甜,蝦味濃郁
拖羅: 充滿魚油香,入口即溶
鯖魚: 魚油豐富,上面放左昆布,食唔到魚腥味
昆布海膽: 入口即溶,味道甘甜無魚腥味,
蜆肉: 口感結實爽口,肥美鮮甜
▪彩羽太卷
▪鮟鰜魚乾泡芙
泡芙面層既皮賣相成個菠蘿包,內裡食到好香滑既鮟鱇魚肝,外脆內軟好好味
▪玉子燒
甜甜地充滿蛋香, 口感紮實
▪蒲燒鰻魚丼(半條) – 追加
厚身既鰻魚啖啖肉,飯上加入紫菜碎同蛋絲,再加埋D醬汁食幾好味
▪水蜜桃刨冰
天氣咁熱可以食到刨冰做甜品真係夠哂消暑,師傅即場製作綿滑刨冰,淋上香甜水蜜桃醬同煉奶,真係好正