2023-10-04 18 瀏覽
最近喺灣仔發現咗呢間好正嘅台灣手搖茶舖。佢哋嘅果凍茶飲真係好吸引!有杏仁凍、豆漿凍、咖啡凍同埋桂花紅棗凍,果凍迷又有多款選擇喇。最令我放心嘅係佢哋用台灣當地新鮮嘅材料做,👍🏻冇添加任何人工調味劑,俾我飲得安心。佢哋仲有其他款式嘅茶飲,例如花香茶、奶茶同埋芝士控嘅芝芝奶蓋。對於愛飲手搖茶同埋果凍嘅我黎講,將兩者融合真係好方便!壺珍珠奶茶 - $35奶茶口感醇厚,奶香濃郁,珍珠Q彈有嚼勁,配合回甘嘅茶香,整體預設是小甜,恰到好處。確實係高質嘅經典手搖茶飲。而且珍珠份量超多,睇圖可見接近一半杯子份量!蝶豆花檸檬凍 (白玉珍珠) - $17口感清新,檸檬的酸度令蝶豆花呈現迷人淡紫色,滑溜微甜,加上白玉珍珠嘅煙韌,整體口感更豐富。

壺珍珠奶茶 - $35

蝶豆花檸檬凍 (白玉珍珠) - $17