2019-08-19
不能錯過人氣文青手搖茶飲@萬波!!! 發跡自台中眷村的「萬波島嶼紅茶」係香港旺角彌敦道585號富時中心地下進駐左。大熱「紅豆粉粿鮮乳」 神還原義美冰棒 :用左產於台灣的紅豆和粉粿一起打碎做為飲料基底,加上香濃純鮮奶調製而成,而為了呈現古早味的樸實口感,在悶煮紅豆時讓它吸飽水份,喝起來會有顆粒感,再加上煙煙靱靭,好Q彈的傳統粉粿,飲落感覺似紅豆冰,不過又無紅豆冰咁甜,紅豆唔會太甜而鮮奶比較香濃,是夏天最解暑的紅豆粉粿鮮奶一定會成為大家既新寵兒。新品「焦糖布蕾黑咖啡」:同拎左2018年 Hong Kong Aeropress Championship 2018嘅冠軍 ---Roastwork coffee bean其中中烘焙咖啡豆Bonnie and Clyde🏆 Crossover,上層係我最愛既香草籽與鹹奶油布蕾,濃濃既鹹奶油香,滿滿的香草籽,真材實料! 濃郁綿密的奶香加上表面烤得香脆的焦糖,簡直就是人間美味,金黃色既焦糖奶蓋配合香濃既黑咖啡☕,飲落好夾,黑咖啡半甜半苦,有一陣淡淡果仁同埋果酸既味道,是一種苦盡甘來既幸福感。喜歡黑咖啡既人絕不能錯過!手工挖取的西柚果「中埔西柚綠」
大熱「紅豆粉粿鮮乳」 神還原義美冰棒 :
新品「焦糖布蕾黑咖啡」:
手工挖取的西柚果「中埔西柚綠」:
好野果然要等,真係純人手工挖取的西柚果肉加入西柚綠茶中,微酸清新,手工製作,終於飲到一杯唔係濃縮西柚汁沖出黎既手搖飲,真係100%純天然無添加! 飲落好清新,又係解暑一流!
價錢好公道,竟然仲搵到20多元既手搖飲,而且係真材實料。
此外,開放既廚房乾淨企理,望住員工認真工作,感受到每一杯都係誠意之作,絕對會再光顧!