餐廳: 百芳池上便當 (大河道)
資訊:

2019-12-20 88 瀏覽
今日同朋友去荃灣廣場行街,順便去埋Aeon買零食,行左一陣有d肚餓,大家都知道Aeon地下,開左好多間唔同類型既小型餐廳,我今次就選擇左百芳池上便當,我見到餐牌已經好吸引,令我有些掛住台灣小食味道店舖地方雖然小,但望落去好整齊,座位唔會太窄,叫餐是需要在店面付款先,再由店員送餐上枱我叫左百芳豬扒便當$59豬扒係炸過,但肉汁都保留到,唔會太乾身,配菜有超甜栗米,粉絲,酸菜,配飯一起食味道一流百芳滷雞腿便當$59雞腿滷得好入味,肉質嫩滑,有滷蛋加其他配菜,一d都唔會單調小食:花枝丸(好彈牙,裏面仲有花枝片),香腸(味道似臘腸,好香口),鹹酥雞(香脆,惹味)黑糖珍珠仙草鮮奶$29鮮奶味道好香濃,珍珠有嚼口玫瑰輕檸茶$24味道有些似檸檬茶,但加上玫瑰,就更清新

我叫左百芳豬扒便當$59

百芳滷雞腿便當$59

雞腿滷得好入味,肉質嫩滑,有滷蛋加其他配菜,一d都唔會單調

黑糖珍珠仙草鮮奶$29
鮮奶味道好香濃,珍珠有嚼口

玫瑰輕檸茶$24
味道有些似檸檬茶,但加上玫瑰,就更清新