2018-08-02
一直都好想試下海鮮煲,所以就book咗呢一間,呢間鋪頭主要其實都幾安靜,啱曬朋友傾計,另外呢間鋪頭係主打蝦煲,我地一共叫左幾個餸試下。檸檬蝦煲,麻辣雲耳,一口炸豆腐,油鹽鮮北寄貝,飲品就叫左荔枝梳打同薄荷菠蘿梳打。首先講左主打嘅檸檬蝦煲($188),一煲一共有八隻蝦,值得一讚嘅係蝦好大隻,蝦頭有膏!另外個汁酸酸甜甜,口味好清新,佢係有少少辣,所以非常惹味,重點係個蝦同汁係融合埋一齊,我同朋友係一直一直想食落去。推!另外要講一個煲,油鹽水北寄貝($128),又係一望外貌有嚇親,北寄貝既size同我手掌心差唔多!一部一共有五隻。食咗一個酸酸甜甜嘅蝦鍋後,呢一個係非常鮮甜,唔會用過多嘅調味料去掩蓋北寄貝既鮮味,所以食一個係食得本身北寄貝嘅鮮味!呢個係我下次一定會再叫!另外講下兩個小食,麻辣雲耳($38),一口炸豆腐($58),麻辣雲耳係辣辣地,朋友好中意食,做前菜非常爽口,而且都冇乜飽足感,作為前菜一流。另外,一口炸豆腐係即刻炸,一咬落口非常滑,又係食唔停口嘅一樣小食。最後必定要大推嘅小食係蔥油雞($78)佢係有例牌半隻同一隻!係我預先打電話book先有得食呢道菜,佢每日好快就賣晒,蔥油雞一
最後必定要大推嘅小食係蔥油雞($78)佢係有例牌半隻同一隻!係我預先打電話book先有得食呢道菜,佢每日好快就賣晒,蔥油雞一食非常入味,完全唔油膩,雞肉係非常滑,另外佢個汁值得一讚,好濃味,如果配白飯真係一流!
呢一間鋪頭下次一定會再黎食, 一黎佢嘅海鮮真係新鮮加大隻,對比任食打邊爐都係食差唔多價錢但係又細隻又唔新鮮。另外值得一讚嘅係佢既員工會詳細介紹每個餸嘅特色!下次會試下另一個味嘅蝦煲!