2023-08-19
😍高質吉列牛x吉列豬😍-行開銅鑼灣美食不嬲都多 今次就㨂咗呢間出名食吉列牛同吉列豬嘅餐廳😎 由普通肉到超靚嘅和牛都有得㨂 仲要每份肉都已經跟餐 有晒麥飯 椰菜沙律同味噌湯 幾抵食🤪-🐮M9和牛後腰脊套餐 配日式温泉蛋 $318一上碟已經見到肉嘅油脂分布好吸引 怕生嘅朋友 餐廳仲會提供煎pan 可以燒一燒 將啲油脂再迫出嚟😍 配料嘅醬料都好豐富 計埋送嘅温泉蛋 足足有9款 夠晒層次豐富😂 我地最鍾意配温泉蛋 鏗魚露 玫瑰鹽同埋芥末🥸-🐷吉列千層芝士豬肉卷套餐 $168呢個都好正 豬肉卷住芝士 所以襯熱食會有少少拉絲😜 加上佢本身肉質都幾軟嫩 加埋佢嘅芝麻吉列豬扒醬 甜甜鹹鹹 好唔錯😚-🦪炸廣島生蠔跟餐仲可以加點小食同飲品 所以我地㨂咗炸蠔 蠔都幾脹卜卜 而家炸衣都唔算太厚 做小食同送酒手都一流😊-🥘期間限定 豚肉涮涮鍋 $158平時一見到期間限定都會好想叫😂 今次都唔例外 先咁多炸嘢 叫個涮涮鍋食 我定㨂咗豚肉涮涮鍋🐷 湯底主要係蔬菜嘅清甜味 相比之下比較清新啲 豚肉都有好多片 入口都幾鮮嫩 驚熱氣可以叫呢個😉-🍓士多啤梨x沖繩黑糖x雲呢拿雪糕呢個其實係名符其實嘅兩球雲呢拿雪糕 加上士多
🐮M9和牛後腰脊套餐 配日式温泉蛋 $318
🐷吉列千層芝士豬肉卷套餐 $168
🦪炸廣島生蠔
🥘期間限定 豚肉涮涮鍋 $158
🍓士多啤梨x沖繩黑糖x雲呢拿雪糕
呢個其實係名符其實嘅兩球雲呢拿雪糕 加上士多啤梨 同沖繩黑糖糖漿🤣 士多啤梨都幾甜 唔會太酸 三個口味都幾夾 食完咁多炸嘢食番個甜品 大滿足😍
🍸藍柑荔枝味有汽特飲
🍹山莓草莓味有汽特飲
特飲嘅果味都幾清新 仲有啲果肉添 而汽泡係行細緻路線 所以唔會太粗粒泡泡🤣 不過我地覺得正常甜度飲到最尾會有啲太甜 大家如果唔係螞蟻人可以叫少甜😉
📍京都勝牛
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖