2022-10-09 337 瀏覽
日式燒肉放題有好多選擇,不過質素參差,今日試咗時代廣場地庫一間叫上村牧場嘅,質素非常唔錯店員特別推介我哋叫咗個薩摩和牛饗宴套餐放題,因為佢哋有自家嘅牧場,而養嘅牛係鹿兒島最出名嘅薩摩牛。套餐除咗薩摩和牛任食之外,其他雞羊豚都係可以任叫而薩摩牛和牛五花燒肉, 薩摩牛和牛里肌肉燒肉, 薩摩牛和牛壽喜燒燒肉更加係必點嘅:牛五花油分豐富,又腍又香。牛里肌肉瘦一點,但有咬口牛味濃。壽喜燒牛肉本身調咗味,燒香兩面再放落蛋漿度,非常和味。由於可以無限量添加,所以keep住order其他嘅肉類都好精彩,例如有比較少見嘅薩摩牛內裙肉,雖然唔屬於放題,但只要成為會員就會即場送一份,類似牛腩嘅部位,中間有一層膜,亦有一層肥膏,超有咬口,燒熟一啲食都唔會韌另外比較喜歡嘅就係牛橫膈膜,有肉味有咬口但又唔怕太韌,好味但當然貪心想試多啲款式:例如羊架,雞心,雞頸肉,雞腿肉,雞翼等,質素都非常唔錯由於餐廳開業不久,所以裝潢都好新鮮好光猛,俾我哋嘅枱好大張,而食物上枱都係用運輸帶,店員亦有主動換網,讚👍飲品方面選擇唔算多,但基本嘅汽水果汁茶都有提供放題100分鐘,其實時間都算足夠,唔會好趕,食埋甜品捧住個肚走🤣😅
薩摩牛放題

薩摩牛牛五花
薩摩牛里肌肉
薩摩牛唰唰燒

另外比較喜歡嘅就係牛橫膈膜,有肉味有咬口但又唔怕太韌,好味

飲品方面選擇唔算多,但基本嘅汽水果汁茶都有提供

2022-10-07
薩摩牛放題