2019-03-01
今日lunch 想食burger, 所以去咗E-max 睇下,一去到呢間餐廳,就比佢d潛艇堡吸引住賣相望落好高質,沙津又夠fresh再睇下佢個menu, 原來除咗潛艇堡,仲有意粉同飯。一心想食漢堡,所以最後都係揀漢堡漢堡有3個選擇:和牛、魚柳、脆雞堡中意食牛既我,當然即刻揀和牛漢堡漢堡set跟粗薯條同一杯飲品,我揀咗熱咖啡~和牛漢堡用料十足,塊和牛夠厚身、juicy,好怕食一d煎到乾哂既牛肉,無哂肉汁,浪費咗舊牛肉。Casa Luca 呢塊和牛煎得相當好,香口得黎又keep到juicy既口感,啖啖肉,正! 除咗呢塊和牛之外,當然唔少得漢堡既配菜,入面夾住生菜、一片厚蕃茄同埋一大片芝士,令成個burger juicy得黎,又帶fresh既口感~好食啊!食漢堡又點少得薯條,Casa Luca用既係粗薯條,炸得香脆,又夠熱辣辣,再配埋茄汁,食到停唔到口,hahaa朋友點咗呢個黑松露蘑菇雞扒意粉,佢話雞扒唔乾,醬汁夠濃,mix埋意粉好好味