2022-09-22
同事突然話今日一齊去食lunch🤔,但佢只可以食1點🙈,在灣仔1點食lunch簡直猶如地獄一樣🤯,處處大排長龍🧍♂️🧍♂️🧍♂️,同事無意中發現一間食漢堡和牛的地方,仲可以即日book枱😳?搭正11點半,馬上打電話去餐廳book枱,得咗✌️。1點準畤到達,不用排隊馬上入坐😗,坐低不到一分鐘,馬上有職員來招呼我們,問需不需要介紹一下menu,我們第一次來,當然歡迎啦,詳細嘅介紹令我們對這餐廳增加了不少分數👍。職員見👀我們第一次來就推薦我們一定要試試他們的招牌和牛漢堡扒😋,漢堡扒由錫紙包住,只見職員用刀將錫紙慢慢開,馬上白煙霧霧,香氣四溢,和牛漢堡入口鬆軟🤤,有很重牛味,每咬一口也有肉汁流出🤤,再加上熱辣辣,超正。但係估唔到配菜也同樣出色,蕃茄多水多汁,超級之甜😋;薯仔口感極佳,一試難忘😋。轉眼間,一頓愉快的午餐就完結了,我和同事亦決定一定會回來,再試下其他食物,I'll be back。💯