2019-06-04 983 瀏覽
今日想去享受一下人生 同呀媽去左食和牛 佢餐廳門口一路行上樓梯 已經睇得出裝修好有心思 燈光好有水族館feel 好靚好夢幻今晚叫咗個set dinner A 加埋有七道菜 佢每樣都慢慢咁上 有時會有專人介紹 有時直接會喺你面前煮 就好似一場表演咁 相當精彩一開始係appetizer 佢將啲牛小排用鹽醃咗 設到又有地 然後就撈埋沙律菜一齊上碟 我平日唔係太會食生嘢 本身都有少少懷疑 點知一食發現和牛真係好唔同 由於用料亦都非常新鮮 所以冇騷味 鮮味亦非常足夠 同時間佢整咗一個 用黑椒醬油醃嘅蕃茄 好香 甜甜酸酸咁 好開胃跟住去到主菜 第一樣要讚嘅就係和牛海膽壽司同埋黃油多士 佢係大大塊和牛咁樣放上壽司上面 睇得出油花分佈均勻 一向有落去完全冇根 好香好甜 至於個多士 連埋海膽嗰個鮮甜味喺上面簡直係完美嘅配搭然後表演時間就到喇 喺我哋面前有個鐵板爐 不過就唔使我哋燒嘅 會有專人將三款唔同嘅和牛 燒到啱啱好熟就畀我地食 確保唔會超得過生或者過熟 好貼心 三款肉入面 當中有厚有薄 但全部食落都係入口即溶 一咬就開嘅感覺 燒熟咗有另一番風味 因為會有好多肉汁同埋油必出來 係好大嘅味覺衝擊雖然全部

雖然全部肉都超正 不能逐一細數 另外有一樣都做得好突出嘅就係佢哋臨尾放出嚟自家製嘅柚子雪葩 首先佢拎出嚟好靚就不在話下 重點係佢個雪葩超重柚子味 甜度剛好酸味較濃 就剛剛好平衡咗啲牛嘅油 所以食完成餐嘢最後食呢個雪葩 好refreshing

2019-05-29