2024-07-04 247 瀏覽
【#思思賢美食推介】 ☕️ Fuel Espresso ICC今日去西九出完event,收工後就去ICC行街嘆杯咖啡☕️ Fuel Espresso出品一向都保持到好好嘅質素,自從冇喺附近返工,隔咗幾年再嚟都keep到一貫水準!同同事各叫咗一杯咖啡,佢哋有兩款咖啡豆選擇,Fuel Classic Cuvée同Fuel Dark Cuvée,都係用意大利北部典型嘅淺度烘焙嚟演繹嘅。我自己就鍾意濃郁啲嘅咖啡,所以就揀咗Fuel Dark Cuvée,呢隻豆用米蘭經典嘅輕中度烘焙風格去烘焙,令到咖啡帶有豐富濃郁嘅朱古力、莓果、柑橘同香料嘅味道。濃郁嘅勃艮第紅酒特有的細膩酸度、柔順纏綿嘅回甘,就係呢隻咖啡嘅靈感泉源。Flat White嘅奶泡比例balance得好好,入口順滑,飲完個人都醒晒!#思思賢 #chillmybabe #咖啡
今日去西九出完event,收工後就去ICC行街嘆杯咖啡☕️
#思思賢 #chillmybabe #咖啡