2020-02-28
Artista Perfetto #銅鑼灣 #黃店 💛💛💛❗️超吸引basque burnt 芝士蛋糕❗️之前網上見到人介紹嗰basque cheesecake,覺得超吸引🤩為咗個芝士蛋糕嚟到呢一間Cafe,果然好食‼️仲連咖啡都幾好飲!Cafe唔多位,勝在室內室外都有少少位,適合坐低嘆杯咖啡😚坐咗個幾鐘,人流不絕,仲留意到有唔少熟客,可想言之幾吸引!佢哋嘅芝士蛋糕其實係另一間網店製作,超多人大推!難得嚟到梗係要試晒當日兩款口味。芝士蛋糕並非普通紐約芝士蛋糕,而係basque burnt cheesecake,特別在於烤到表面窿窿地,內裏依然creamy🥰!Original cheesecake🍰$48好creamy,就好似界開緊一舊微溶嘅牛油。重奶香,最特別係會食到淡淡的焦香味😆😆側面睇,仲見到啲雲呢拿籽!Matcha cheesecake💚$48相比之下,更愛呢一款🤤完美平衡左芝士同抹茶味,做到我心目中最好味嘅抹茶香,回甘得來完全唔會覺得苦澀,非常出色‼️而且口感比原味再creamy,有種半熟嘅感覺。大力推薦!White☕️$38認真製作、比例恰當嘅flat white!做到薄薄嘅一層奶泡但
❗️超吸引basque burnt 芝士蛋糕❗️
Original cheesecake🍰$48
Matcha cheesecake💚$48
White☕️$38
認真製作、比例恰當嘅flat white!做到薄薄嘅一層奶泡但依然有好靚嘅拉花。咖啡唔帶酸,香而唔會過於苦澀🥰我好怕酸嘅咖啡,好多時飲完都要用水漱口,今次係第一次飲完之後唔洗飲水,超鍾意💛!
整體來講無論芝士蛋糕定咖啡味道都一流‼️完全明白點解咁多人係熟客!唯獨係餐廳位置唔多,而且冇乜枱,想長時間坐喺度做嘢就未必咁適合。但一定要過嚟食個Tea!