2019-05-02
圓方一直俾人嘅感覺係好高級,雖然位置十分方便,但黎嘅次數唔多。今次就黎到平台嘅一間愛爾蘭餐廳食晚餐,餐廳行暗黑現代風,一入去就令foodpigss🐷🐷覺得自己置身於歐洲旅行當中🥰,感覺良好海鹽黑椒酥炸魷魚($138)外皮炸得又香又酥,不過可能因為每口都點上柚子檸檬醬嘅關係,所以黑椒味唔太突出香草煎大西洋三文魚($248)三文魚煎得好香,肉質鮮嫩又juicy,配上檸檬牛油汁有種清新嘅感覺美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒($198)原價$388,係用胡桃木黎煙燻,烤得岩岩好熟,重點係充分咁鎖住肉汁,點上波本威士忌燒烤醬更是完美,仲係如假包換嘅king size,大件夾抵食紅桑子白朱古力芝士蛋糕($88)質地幼滑,食落酸酸甜甜,唔會有滯嘅感覺,不過有點略貴McSorley’s Fruit Fizz($45)係Mocktail黎,揀左passion fruit,味道好出,然後就有陣陣薄荷味,好有層次,仲用不銹鋼飲管,支持環保好值得一讚總結係餐廳高質素,值得一黎
海鹽黑椒酥炸魷魚($138)
香草煎大西洋三文魚($248)
美國重量級厚切炭烤戰斧豚肉扒($198)
紅桑子白朱古力芝士蛋糕($88)
質地幼滑,食落酸酸甜甜,唔會有滯嘅感覺,不過有點略貴
McSorley’s Fruit Fizz($45)
總結係餐廳高質素,值得一黎