2021-05-28 511 瀏覽
除咗日本嘢有廚師發板之外, 打邊爐都有店員發板...哈哈!幾高級架~而且用Pad落單⋯⋯其實主要係問店員有乜好介紹啫!佢見我地兩個女仔, 立即介紹個椰子沙白蜆蟹鍋俾我地($268)。個椰子湯底已經好滋潤, 我仲見到有海底椰, 唔怪之得個湯咁香, 鍋中有唔少嘅白蜆而隻蟹係有膏添,個湯底咁鮮、甜、潤, 真心推介俾女仕們。店員又問我地鍾唔鍾意食牛, 我倆不斷點頭呢, 所以介紹了一客日本櫻花牛肉($238), 特別之處係D牛可以生食架!!!我真係喺香港未曾試過食生牛肉, 亦都唔敢~不過碟牛肉上枱之時, 真係靚到嘩嘩聲, 肥瘦紋理均勻, 已經好吸睛, 醮些秘制醬汁, 酸甜咸味道剛好, 牛肉滑溜冇筋, 另亦可放湯打邊爐, 牛味更突出。兩種食法都非常好食👍🏻不過,夠膽食生牛肉的,我極度推介!另一介紹他們的手打梅菜豬肉丸,味道同梅菜蒸肉餅一樣,只不過是肉丸形狀,真係第二度冇見過😋好好味!日本廣島蠔係大size的,食得出的新鮮😙😙小食:我地點咗墨魚滑油炸鬼,當我地放落煱內時,店員即刻話係即食架~但我又覺燙一燙湯味道都不錯👌,墨魚滑都爽口彈牙喎😉又嚟多份黑松露蟹肉餃,貪佢夠特別,原來黑松露配蟹肉,味濃帶鮮
日本廣島蠔係大size的,食得出的新鮮😙😙
又嚟多份黑松露蟹肉餃,貪佢夠特別,原來黑松露配蟹肉,味濃帶鮮,得👍🏻👍🏻
溫馨提示:不能烚太耐呀,會散晒架,因為最終我哋只食到三隻咋😅😅

2021-05-17