2022-09-13
今晚成班同事一齊食飯,我哋當然揀返成日去嘅Suit Coffe & Sake 到食飯。嗰度裝修好靚,仲要有落地大玻璃😍,而且座位又大又舒服,真係啱晒同朋友食飯傾偈!清酒🍶做嘢咁辛苦,黎到當然叫返杯清酒先。清酒嘅味道非常香醇,而且佢嘅米嘅味道非常濃郁。入口一啲唔澀。真係唔錯👍🏻Beef & Melon🥩 呢個好有驚喜,牛肩肉非常厚。廚師嘅火候掌握得啱啱好。唔會煮到過熟。反而成件扒係非常多肉汁同好淋。而且牛肉嘅味道非常濃郁。好好食😋再配埋佢煮過嘅哈密瓜同野菌。呢個配搭好新鮮。味道好鮮味。Yaki Ori Poke🍙呢個十分吸晴!成個飯都吃充斥住魚生同三文魚子😍食落口完全係啖啖肉,再加埋燒到非常香嘅飯團同夾係中間嘅玄米茶啫喱。味道濃郁得黎帶點清新!口感層次分明。非常好食👍🏻Yam & Hoi Mei🥘呢個岩晒鍾意食大阪燒嘅我😍佢成個嘅配搭好正😋材料非常充足。大阪燒嗰邊位燒到好香脆!而且每一啖都有好濃郁嘅海鮮同淮山味,再加埋XO醬味道嘅沙律醬。成個配搭都非常惹味。超鐘意❤️❤️
清酒🍶
Beef & Melon🥩