2021-03-26 2200 瀏覽
當年同M佬相識嘅第1000日紀念日,就去咗紅磡嘅Moreish & Malt,不知不覺又過咗1000日喇,特登再揀番Moreish & Malt慶祝。回憶番我哋都經歷咗好多,而同我哋一齊成長嘅原來仲有Moreish & Malt,因為港島區分店喺灣仔全新開幕,一於試試。手撕豬肉玉米片好少喺餐廳食Nachos,因為我平時接觸嘅Nachos都係食零食包裝。至於Moreish & Malt嘅Nachos上面就放有份量勁多嘅豬肉絲,旁邊仲有酸忌廉醬同熱熔嘅芝士,撈埋一齊食,好滋味!BB菠菜香橙八爪魚沙律呢個係超好味!沙律嘅醬汁酸酸甜甜,好開胃!沙律入面仲有八爪魚同三文魚籽,好鮮甜又增加成個沙律嘅口感!另外,仲有香橙同車厘茄,令沙律更加醒胃。燒加拿大有骨豬鞍,自家製椰菜沙律豬鞍肉味香濃,肉質帶有少少油脂,令豬肉更加juicy嫩滑,食嘅時候記住加埋旁邊嘅蘋果醬一齊食,味道好有層次。蟹肉帶子龍蝦汁意大利闊條麵闊條麵沾滿龍蝦汁,好濃郁,相信用咗好多龍蝦製成。配料有好多蟹肉絲同大大隻帶子,令整個闊條麵更鮮甜。招牌特濃豆腐芝士餅至於甜品就有呢個豆腐芝士餅,豆腐味超濃郁,好細膩。Lychee Rose &

招牌特濃豆腐芝士餅
至於甜品就有呢個豆腐芝士餅,豆腐味超濃郁,好細膩。

Lychee Rose & Tropical Island
最後叫咗兩杯飲品,一杯嘅荔枝味濃肉,另一杯就充滿住熱帶水果味,酸酸甜甜,夠晒解渴。
2021-03-22