2021-06-26 1753 瀏覽
今日落開尖東,睇見個噴泉水力強勁,氣勢磅礡,同觀塘新噴泉好大對比。做完野,就去左附近茶記食飯。點知呢間茶記有驚喜,CP值超高。唔通同個高質噴泉有關?高質噴泉配高質茶記。地方大,坐位位置唔算迫,仲有大卡位。比一般茶記坐得舒服。至於有幾正?餐牌顯示價錢大眾化,尖東黎講係好經濟。餐湯係羅宋湯,偏酸但足料,有大量既配菜。皇袍原條鰻魚飯$68條鰻魚長過個碗,長過我隻手掌。鰻魚下面就係皇袍炒蛋,感覺就像蛋包飯,差不多包裹著碗白飯。碗飯淋上惹味既鰻魚汁,餐廳無手軟,鰻魚汁勁多。成碗飯吃得津津有味,出面好難揾到又平又正既鰻魚蛋包飯可以同佢比恲到。ALL DAY BREAKFAST $65價錢平,但食材一啲都無將價就貨。黑松露炒蛋,啲黑松露唔係做點聚,而係混入晒成份炒蛋裏面。個蛋似係煎蛋多過炒蛋,不過有大量既黑松露係入面,所以都係好食既。牛角包好鬆軟,薯餅也很香口。那條巨型司華力腸,廚師用心在腸上雕花,很有誠意,吃起來特別美味。還有火腿,煙肉,茄汁豆和大量既沙律菜,男士吃完也會覺得飽肚。嘆埋杯港式奶茶,簡直心曠神怡,竟然可以比我係尖東揾到間平靚正茶記。

地方大,坐位位置唔算迫,仲有大卡位。
比一般茶記坐得舒服。

至於有幾正?餐牌顯示價錢大眾化,尖東黎講係好經濟。

餐湯係羅宋湯,偏酸但足料,有大量既配菜。

皇袍原條鰻魚飯$68

ALL DAY BREAKFAST $65

價錢平,但食材一啲都無將價就貨。

牛角包好鬆軟,薯餅也很香口。

2021-06-26