2021-04-16
好耐冇去過MegaBox啦!前兩日約咗朋友去九龍灣行街,我哋就順便去埋MegaBox,咁啱大家都想食日本嘢,所以就去咗九井壽司食晚飯!🍣火炙三文魚腩壽司三文魚腩入口即溶,經過火炙之後更加惹味!🍣BB三文魚小卷小卷有6件,每一件都卷得好紮實,裏面嘅三文魚都唔算細件~🍣赤貝壽司赤貝幾新鮮,壽司飯細細件,好迷你🍣龍蝦沙律卷龍蝦沙律卷有三舊,每一舊都大大件,沙律青瓜同壽司飯好夾,啱晒啲唔鍾意食生野嘅朋友🦀酥脆軟殼蟹手卷我超鍾意食軟殼蟹!今次呢個軟殼蟹手卷有好大舊軟殼蟹,而且真係炸得好酥脆,非常滿意!🍤脆脆天婦羅炸蝦天婦羅炸蝦好大條,同軟殼蟹一樣炸得好酥脆,咬落去淡淡蝦肉~🐔燒芝士餃子雞翼燒雞翼外表好吸引,之前聽人講過話幾好味,所以就叫咗一碟嚟食。雞翼食落有少少芝士味,亦都幾juicy,不錯!🧀日式芝士年糕年糕口感Q彈,食落甜甜地鹹鹹地,雖然係芝士,但都唔會話好濟🍜九州御前牛肩胛烏冬我同朋友都鍾意食烏冬,所以我哋嗌左一碗share。好彩我哋淨係嗌左一碗,因為有好多烏冬,如果一人嗌一碗一定食唔晒!豬骨湯好香濃,牛肩胛有好多舊,十分足料!
🍣火炙三文魚腩壽司
三文魚腩入口即溶,經過火炙之後更加惹味!
🍣BB三文魚小卷
小卷有6件,每一件都卷得好紮實,裏面嘅三文魚都唔算細件~
🍣赤貝壽司
赤貝幾新鮮,壽司飯細細件,好迷你
🍣龍蝦沙律卷
🦀酥脆軟殼蟹手卷
🍤脆脆天婦羅炸蝦
天婦羅炸蝦好大條,同軟殼蟹一樣炸得好酥脆,咬落去淡淡蝦肉~
🐔燒芝士餃子雞翼
🧀日式芝士年糕
年糕口感Q彈,食落甜甜地鹹鹹地,雖然係芝士,但都唔會話好濟
🍜九州御前牛肩胛烏冬