2022-06-14
今日到朋友家聚會,梗要帶啲手信,就嚟個有創意嘅,就去咗附近嘅御品千之味(元朗店)買啲日式食物作為餐前小食,這間分店店舖幾大,在等候期間見到店員不停做壽司刺身外賣,生意非常好,質素一定有保證👍🏻👍🏻千之味主打各式各樣嘅壽司刺身,炸物,日式小食,日本酒都有供應,壽司刺身有好多款不同食材,有好多套餐組合可以選擇,幾多人食㗎唔使擔心,特別一提佢哋服務相當貼心,我只係買咗少少嘢,就俾咗一大舊乾冰包我,仲要包裝得好好,非常驚喜👍🏻▪️海膽刺身配紫菜 $ 238海膽新鮮,味道鮮甜,非常高質素,而且每格都有兩層海膽份量都幾多,配埋青瓜同紫菜非常貼心,呢個價錢嚟講幾抵食😋▪️辣味螺肉小食 $ 28螺肉厚肉粒粒大粒,醬汁少少微辣,作為餐前小食非常開胃▪️芝麻八爪魚小食 $ 32八爪魚每隻都相當大隻,好爽脆,醬汁味道調味剛好,加上芝麻一齊食,幾好食
▪️海膽刺身配紫菜 $ 238
▪️辣味螺肉小食 $ 28
螺肉厚肉粒粒大粒,醬汁少少微辣,作為餐前小食非常開胃
▪️芝麻八爪魚小食 $ 32