2020-12-07 23 瀏覽
以前食過有啲串燒店,一係枱好窄野都擺唔到,一個鐵盤serve哂全部菜,一係啲味只係燒烤蜜糖味。今日係旺角行完街,見到呢間串燒店,因為以前都去過season 其他餐廳,覺得佢地野食都真係有唔錯,高質得黎而且抵食,就黎左呢間比較近太子既串燒店!環境鋪頭係地面落一層既,裝飾都好靚,好日系風,暗暗地,環境闊落企理。 餐單餐單多選擇,價錢合理,差啲傻下傻下兩個人叫左兩枝飲品,一枝成1 L咁大😂叫左都幾多野食,食材新鮮,味道唔錯燒雞泡魚乾燒墨魚丸燒生蝦雞泡魚乾好香口有鮮味,送酒一流,好有咬口,好好食,推介!蝦都同樣有鮮味,好肥!燒多春魚燒牛舌平時唔少店都會燒到啲多春魚爛哂,但呢間係條魚咬左啖都唔會跌落黎,條魚仲好穩係竹籤到,牛舌味道都唔錯!壽喜燒野菜豚肉鍋孜然蒜蓉茄子(好辣!)燒韮菜本來叫壽喜燒就係想食菜,但係竟然好足料,肉多過菜!而且肉都係高質豬肉,湯底係味噌湯,味道好夠,好適合解膩,無奈食得太飽,唔係既話冇叫碗飯或者烏冬就一流燒茄子:XXL size 既茄子好多蒜蓉,岩哂鐘意重口味食辣既食家,雖然話係微辣,但我地都覺得好辣吉列炸蠔Season比較印象深刻一定係蠔,價錢合理,蠔好清甜新鮮,今次就

餐單
一升的可樂

叫左都幾多野食,食材新鮮,味道唔錯

燒雞泡魚乾
燒墨魚丸
燒生蝦
雞泡魚乾好香口有鮮味,送酒一流,好有咬口,好好食,推介!

蝦都同樣有鮮味,好肥!

雞泡魚乾

燒多春魚
燒牛舌
多春魚

壽喜燒野菜豚肉鍋
孜然蒜蓉茄子(好辣!)
燒韮菜

或者烏冬就一流

吉列炸蠔

Season比較印象深刻一定係蠔,價錢合理,蠔好清甜新鮮,今次就冇叫生蠔,叫左炸蠔。炸得鬆脆,炸粉唔會好多,同埋唔會好油膩咬到成口油咁!

肉鬆玉子燒
金菇肥牛串

玉子口感香滑,唔會過甜或者冇味,加埋個sauce同肉鬆,唔會乾身。

肉鬆玉子,金菇肥牛卷

燒羊架

餐廳推薦既菜色,唔會太eun,而且夠油,唔會乾都冇overcook,好入味!

下次有機會可以試生蠔。最欣賞係串燒店其實好多都係一個鐵盤上,但佢地都選擇一盤盤而且擺盤都好睇!二黎環境枱面比較闊落,串燒鋪啲竹籤長好易碌落地,或者擺多碟會易撞跌。

同朋友食完都覺得呢間串燒店係高質,價錢平又合理,食物唔錯,推薦大家黎試,有機會都會再返黎食!
2020-12-06
雞泡魚乾