2022-12-25 1187 瀏覽
平安夜要食啲好嘢呢到有樣好好係大時大節唔會得返節日menu 菜單係同平時一樣~呢到小店經營所以嘢食要等比較耐 於是叫咗枝清酒飲住等嘢食 酒唔記得叫咩名 價錢係$580個黑板會寫低是日有咩off menu嘢呢個係白子加啲酸汁白子唔會似壽_郎嗰啲口感咁好核突 不過我都係鍾意燒過嘅多啲赤貝刺身好鮮甜 口感好爽脆 尤其係個邊邊好濃味好脆個人鍾意食北寄貝多過赤貝 雖然口感唔夠赤貝爽 但非常鮮甜厚肉有兩款蠔 一款係長崎嘅 另一款係北海道本身少食日本蠔 因為覺得日本蠔比較淡但長崎呢隻好濃味 回甘好甜 改變咗我對日本蠔嘅偏見北海道嗰隻就creamy啲 海水味比較subtle 相對味道清新啲呢到啲牛舌係食過最好食之一 口感係偏夾 牛咪同油香加埋啲蔥花真係好正雞翼燒得啱啱好 個皮夠乾身同香脆 簡單鹽燒已經好好食燒馬皮唔係regular嘅 平時會叫一夜乾 今日見到呢個就試下又係燒得好好 皮香肉嫩 雖然馬友唔會過好多魚油 但佢好有魚肉香 連埋個好脆嘅皮食一流今晚食咗好多嘢都無影相 但真係每樣嘢都好好食😋
平安夜要食啲好嘢

個黑板會寫低是日有咩off menu嘢