屯門碼頭臨海呢面o既商場食肆地鋪,有d 有埋露天茶座,怒放的面朝大海,特別讓人心曠神怡。小茶角遠離街頭近輕鐵總站比較嘈o個邊,環境亦相對恬靜。鋪頭入面有幅大連儂牆,玻璃都貼上o左各類文宣,係間屬於香港人o既小店!牛角包係呢間小食店o既主打,視乎你想食咩料,最平$26 都有交易。我揀o左一份煙三文牛($51),用紙包到好靚,感覺精緻之餘,又方便揸上手享用。一啖咬落去,發覺隻包企身得o黎層次分明,意想唔到咁鬆脆,好考麵包師傅o既功架,已覺先聲奪人;smoked salmon o既香氣亦都唔錯,成隻包食落去so fresh!試完小茶角o既「角」,當然要試埋佢o既「茶」。店員能夠沖出多款台式飲料,黑糖珍珠鮮奶($35) o既黑糖漿o係杯奶o既外面呈現美麗o既斑紋,吸睛得o黎令人垂涎三尺……我飲開正常甜,濃濃o既一大杯,同我飲過某間老虎專門店有過之而無不及!超正,已經太耐無咁放縱自己……買一隻包加一杯飲品會送薯條/薯角,叫o左薯角。熱熱的,瀋上適量粗粒鹽花,想講,真係好好食,好食到唔停得口……講出o黎好似好誇張咁好難令人信服,但我之前某次鋸扒又係遇過d 只係作為配菜但係驚為天人o既薯角,整得好食

煙三文牛

黑糖珍珠鮮奶 ($35)
黑糖珍珠鮮奶

買一隻包加一杯飲品會送薯條/薯角,叫o左薯角。熱熱的,瀋上適量粗粒鹽花,想講,真係好好食,好食到唔停得口……講出o黎好似好誇張咁好難令人信服,但我之前某次鋸扒又係遇過d 只係作為配菜但係驚為天人o既薯角,整得好食真係可以好好食……
煙三文牛 ($51)
薯角

單骨雞翼($28) 最初無諗住叫,但d o野太高質,決定嗌埋。$28,又單骨咁,即係一隻扮兩隻o個d 技倆,我估實際上兩至三隻啦,應該食得落o既~ 但係,turn out 實物竟然有十小件共五隻,好多!surprised!斬o左件之後都仲幾飽滿,層皮炸得似台式鹽酥雞,但係唔鹹o既,點埋明太子沙律醬,更覺美味。老老實實,當係外賣番屋企加餸都係個骨idea 呀!
煙三文牛連薯角
單骨雞翼
單骨雞翼 ($28)
黑糖珍珠鮮奶 ($35)
煙三文牛 ($51)
薯角
煙三文牛連薯角