2024-01-04
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk就腳🫶🏻 × 高質😍 × 海鮮🇹🇭平時喺中環放飯💼嘅朋友想食個快飯,鼠尾草🌱就會推薦去怡和地下嘅food court食😚!今次試咗一間呢度嘅泰國菜小店🤤,喺呢個靚靚環境,價錢合理,同埋嘢食高質✨。海鮮冬陰功麵湯底酸酸辣辣,調味適中,好有泰式感覺🫶🏻。而且海鮮嘅份量幾多,同埋口感彈牙😚。泰式菠蘿炒飯炒得好香,海鮮嘅味道同口感都同樣好正💗,而且菠蘿燒過表面,酸酸甜甜好夾炒飯🥰。想食輕食嘅話,泰式小食拼盤都好高質,而且份量夠晒一齊share🙌🏻。炸雞翼真係好香,肉質厚又嫩,特別係炸蒜超級香😍!泰式蝦餅彈牙,酥脆外層配泰式雞醬好好食🥰。炸春卷都好脆,點泰式雞醬好啱feel🫶🏻。呢度嘅飲品都好有泰國特色🇹🇭。泰式奶茶嘅甜奶香、茶香味好夾,好有泰國特色嘅香味,而且入口順滑🤤。泰式檸檬茶嘅酸甜配搭好好飲,除咗有檸檬嘅酸味😳,仲有一種似酸梅嘅感覺,好特別✨。💰 TomYum Noodle (Seafood) ($93)💰 Thai Pineapple Fried Rice with Seafood ($128)💰 Thai Style Platter ($12
就腳🫶🏻 × 高質😍 × 海鮮🇹🇭
💰 Thai Style Platter ($128)
💰 Thai Milk Tea (+$20)
💰 Thai Lemon Tea (+$20)
🥢 Thai Grill
🗺️ 中環康樂廣場1號怡和大廈LG樓BaseHall內