2023-12-02 5 瀏覽
朋友帶我去呢間居酒屋d野食好精緻,幾特別,特地叫咗以下幾款試吓極上刺身四點禮分別有拖羅,入口即溶,d油脂充滿晒成個口油金魚,非常新鮮,魚味濃郁牡丹蝦,非常貼心已經剝咗殼,蝦肉勁彈牙爽口帆立貝,勁厚切,好鮮甜吞雲吐霧,原來係煙燻芝士拼炸魚皮,個賣相已經好吸睛,d煙燻香氣已經注滿晒喺個蓋入面,一開蓋d煙燻已經湧出黎,好香蘋果木香味,d芝士都有煙燻過,食落好香勁濃芝士味,配埋炸紫菜一齊食,勁正。日出,原來係蕃茄沙律,原個番茄,打開入面原來入面仲有啫喱,好有創意,食落好清新清酒煮蜆,d蜆肉粒粒脹卜卜,好鮮甜,個湯好鮮味,好濃郁嘅蜆味同清酒味。汁燒太刀魚,魚肉吸收晒d燒汁,幾好味。燒蕃薯,燒到個皮有焦香味,好香甜。極上鹽燒牛舌,個牛舌係勁厚切,食落好爽口,個唔感好正。燒黑豚腩肉,燒到外面脆卜卜,入面d肉仲好嫩,唔錯。燒雞翼,個皮燒到勁脆,d雞肉仲好juicy。燒粟米,佢地用個甜甜地嘅汁燒,可以帶出粟米香甜嘅感覺。燒自家制免治雞肉捧,食落除咗有雞肉,仲有雞軟骨嘅喺入面,口感好得意,配埋生雞蛋同秘制醬油,好夾好好食。

極上刺身四點禮分別有
拖羅,入口即溶,d油脂充滿晒成個口
油金魚,非常新鮮,魚味濃郁
牡丹蝦,非常貼心已經剝咗殼,蝦肉勁彈牙爽口
帆立貝,勁厚切,好鮮甜

汁燒太刀魚,魚肉吸收晒d燒汁,幾好味。

燒蕃薯,燒到個皮有焦香味,好香甜。
極上鹽燒牛舌,個牛舌係勁厚切,食落好爽口,個唔感好正。
燒黑豚腩肉,燒到外面脆卜卜,入面d肉仲好嫩,唔錯。
燒雞翼,個皮燒到勁脆,d雞肉仲好juicy。

燒粟米,佢地用個甜甜地嘅汁燒,可以帶出粟米香甜嘅感覺。