2024-03-19
。前菜$20今日嘅限定前菜係牛舌,真係煮得非常軟爛,入口就係一股濃烈嘅牛舌香味,冇太多嘅調料,反而可以突出牛舌本身新鮮嘅味道!口感同埋味道都非常出色,冇諗過莧菜已經令我哋咁驚喜!。明太子$68呢個係我去居酒屋一定要嗌嘅送酒小食,配埋我哋嘅特色清酒真係好夾㗎!明太子入口有少少辛辣,但係佢獨特嘅粒粒口感,配上青瓜嘅清新爽脆真係令人欲罷不能!。牛舌$68呢度嘅牛舌真係好抵食,師傅控制火喉控制得好好,可以keep住牛舌嘅肉汁之餘仲可以燒得好有色澤口感Perfect!真係好少可以喺香港食到呢一個質素嘅燒牛舌!。鐵板和牛燒$138呢個係老闆同我哋熱烈推介嘅事嘅特色鹽板和牛,呢度食物嘅質素真係超乎我想像!呢個和牛燒得啱啱好,非常Juicy,可以見到佢嘅心心仲係紅色㗎,非常鮮嫩,配上鹽版真係好獨特!。比目魚$68終於知道點解我屋企隻貓貓淨係鍾意食比目魚味嘅罐罐,呢度嘅比目魚,簡直顛覆咗我對魚類嘅想像,口感非常滑捋捋,魚肉唔會太鬆散,而且嗰種油脂嘅香氣好突出,配上沙律醬真係very Perfect!。壹本茄子$68呢度嘅茄子係原條茄子,要整得好味,真係好烤廚師嘅功夫,配上香噴噴嘅蒜蓉,同埋茄子獨特嘅口感
。前菜$20
。明太子$68
。牛舌$68
。鐵板和牛燒$138
。比目魚$68
。壹本茄子$68
呢度嘅茄子係原條茄子,要整得好味,真係好烤廚師嘅功夫,配上香噴噴嘅蒜蓉,同埋茄子獨特嘅口感,真係好正!
。雞皮餃子$48
雞皮餃子係CP值之最!可以食得出用料非常新鮮,雞皮非常脆卜卜!而且裏面嘅餡料脹卜卜,全部都係真材實料㗎!
。豚角煮$78
呢個豚角煮可以話係今日嘅MVP ,大大啖食肉真係好爽呀!最緊要喺呢度嘅湯味道足夠濃郁,但係又一啲都唔油膩,加上煮得軟硬嘅豚肉,可以激發到佢油脂嘅香味!最鍾意就係佢肥瘦相間嘅口感,真係好想再食多份!
。清酒
呢度嘅酒類有好多選擇,大家可以自由暢飲,有比較濃烈嘅口感,亦有入口舒服啲嘅選擇。今日我哋嗌咗入口順滑啲嘅清酒,老闆好好人㗎,會續樣同你介紹。大家仲可以揀吓靚靚清酒杯飲酒🫶🏻