2024-04-11 92 瀏覽
店名: 祝ご居酒屋地址: 旺角彌敦道575號Ladder Dundas 5樓油麻地站 A1 出口,行3分鐘環境: 5/5價錢: 4.5/5味道: 5/5今日出黎旺角黎到位於彌敦道既呢間“祝ご居酒屋”🎏,地理位置相當方便!佢地裝修以深木色為主調🪵,牆身充滿日本酒標籤🎑,極致和風仲設有榻榻米雅座🪑,頗有日式居酒屋風味🏮,有深夜食堂既感覺🥢~而且Menu多元化😳,仲有時令既廚師推介👩🏻‍🍳,所以酒肴料理都係即叫即製🤤,趁熱食份外美味😋!前菜❤️❤️❤️❤️❤️$20一坐低就即刻送上前菜——梅子酒浸牛舌🐂!將梅子酒整成果凍狀🍮,口感清甜🤤,微微既酒味同汁煮牛舌非常夾👍🏻!開胃一流🥰!磯煮鮑魚❤️❤️❤️❤️❤️$88大大隻鮑魚精緻上枱~磯煮過後非常入味同柔軟😋,底下墊左一片吸盡湯汁精華既大根👀,亦好貼心咁切開4小件方便入口👍🏻!柚子胡椒手羽先❤️❤️❤️❤️❤️$58期間限定&廚師推介🤩!一串兩隻✌🏻~柚子胡椒既味道帶點酸酸甜甜既果味🍊,令雞肉口感更富層次😳,再加鹽燒更加惹味😋~鹽板和牛燒❤️❤️❤️❤️❤️$138一上枱俾佢既賣相吸引左🤩!呈大理石紋既和牛燒過後咬落質地厚實🥩!食既時候可以按照喜好擦一擦由鹽石加熱製成既鹽板🔲,保持
店名: 祝ご居酒屋

前菜❤️❤️❤️❤️❤️

磯煮鮑魚❤️❤️❤️❤️❤️

柚子胡椒手羽先❤️❤️❤️❤️❤️

鹽板和牛燒❤️❤️❤️❤️❤️
一上枱俾佢既賣相吸引左🤩!呈大理石紋既和牛燒過後咬落質地厚實🥩!食既時候可以按照喜好擦一擦由鹽石加熱製成既鹽板🔲,保持熱度以外🔥,仲供客人調較鹽既份量🧂,同時保留牛肉的原汁原味🥰!

免治雞肉棒❤️❤️❤️❤️❤️
自家製新鮮必點👍🏻!巨量大粒既軟骨非常有口感😋~蛋黃🥚同月見醬汁🍶既香甜配搭得啱啱好🥰!

燒帶子❤️❤️❤️❤️❤️
燒過後既原粒帶子仲係大大粒好厚身飽滿🐚,師傅見我地兩位用,仲特意一開二✌🏻!入口爽口彈牙之餘🤤,食落仲有濃濃既牛油香味🧈,新鮮鮮甜😳!

花蛤釜飯❤️❤️❤️❤️
以熱鍋上枱,面頭有四大粒肥大花蛤🤩,鮮美冇沙🙅🏻‍♀️!以大量花蛤仔🐚同紅蘿蔔🥕切成幼粒撈飯後再釜煮🥘,口感非常豐富😋!

魚湯烏冬❤️❤️❤️❤️
本身想嗌熱烏冬🍜,但係老闆極力推薦下改左,果然新鮮熬製既魚湯🐟好鮮甜、冇腥味,亦更能突顯出烏冬既滑溜口感😳,外加京蔥絲作點綴👍🏻!

櫻花可樂❤️❤️❤️❤️
食完串燒好想整翻杯🥤~老闆非常貼心用冰杯盛滿再上枱🥛!櫻花可樂比傳統可樂,多一份糖果甜味🍬!