2021-08-08 31 瀏覽
小妹今日放工聽同事講話屯門悅湖山莊有間手工餃店既餃子唔錯,於是就搭到黎兆禧輕鐵站尋找呢間隱世餃子店餃里呢度不設堂食,熟食提供湯餃/煎餃,另外更設有生餃外賣拎返屋企自煮岩哂鍾意自煮人生既小妹我餃里既辣菜脯聽聞亦相當惹味,凡買餃子+$12即可換購一包喔小妹望到meun上有人氣芝士粟米豬肉餃,點知已經售罄所以鍾意食芝士既朋友仔可能要中午前就黎買,手快有手慢無唔緊要,餃里仲有多款餃子款式選擇,我就揀左呢三款生餃(一盒12隻)返屋企:椰菜豬肉餃咖哩豬肉餃韭菜豬肉餃生餃煮法(煎/水)就印左系盒上,步驟簡單易整,小妹就揀左香口煎餃制成品出場,跟住煮法出黎既煎餃果然皮薄喊靚❤️隻隻都好足料小妹誠意推薦呢款咖哩豬肉餃,咖哩味出唔會太辣,每一啖都好juicy 出門真係食唔到嫁記得落埋特製菜脯同醋點餃子食呀,真係好味到停唔到口估唔到除左傳統餃子,餃里既創意餃子一樣出色,下次我一定要食到芝士味餃子🥟

岩哂鍾意自煮人生既小妹我

餃里既辣菜脯聽聞亦相當惹味,凡買餃子+$12即可換購一包喔
小妹望到meun上有人氣芝士粟米豬肉餃,點知已經售罄
所以鍾意食芝士既朋友仔可能要中午前就黎買,手快有手慢無

椰菜豬肉餃

咖哩豬肉餃

韭菜豬肉餃

制成品出場,跟住煮法出黎既煎餃果然皮薄喊靚❤️隻隻都好足料

出門真係食唔到嫁

記得落埋特製菜脯同醋點餃子食呀,真係好味到停唔到口

• 椰菜鮮肉餃
  • 韭菜鮮肉餃