🇭🇰 九份飽 𝕁𝕚𝕦 𝔽𝕖𝕟 𝔽𝕦𝕝𝕝 @ 𝕋𝕦𝕖𝕟 𝕄𝕦𝕟番工碌IG見到佢嘅介紹,有地瓜球又有蛋餅🤤即刻Bookmark 收工去試試!去到先知佢新開,門口排隊等食嘅人龍都愈嚟愈長❗️原本想走但又好想食地瓜球,都係去返排隊😂🔸懷舊魯肉飯 (小)$𝟑𝟐細size嘅魯肉飯係一個飯碗嘅大小🍚雖然細細碗但好足料,面頭魯肉好足料!食到落底都仲有魯肉汁,唔會乾爭爭😋好正🔸肉鬆起司蛋餅 $𝟑𝟓呢個蛋餅仲飽過碗飯🤤好足料好厚又大份❗️入面塞滿肉鬆,一咬已經食到哂配料。最緊要係個蛋餅皮唔油膩🏆碟邊落咗少少辣醬比客人沾,加咗辣醬仲惹味!必點❗️🔸QQ地瓜球 $𝟑𝟓身為蕃薯控🍠嘅我,每次見到蕃薯條、地瓜球都一定會點,即使得自己一個食都係🤣呢個地瓜球真係好Q,黃色紫色地瓜球上菜好搶眼👀每粒中間亦都有包餡,外面就沾滿梅粉,酸酸地又煙韌,完全係我favourite 🤎🤎🔸鹽酥雞 $𝟑𝟖望見酥脆嘅鹽酥雞,完全唔油膩!咬落又冇炸到硬掘掘,好滿足☺️🔸九份芋圓(試業期間+$𝟏𝟎)九份飽試業期間消費滿$30 ,就可以用$10點一份九份芋圓😋芋圓控唔可以錯過!都好足料,仙草、珍珠、豆腐花,三色芋圓、紅豆齊哂。芋圓好似食極都有,好飽

🔸懷舊魯肉飯 (小)$𝟑𝟐
懷舊魯肉飯 (小)

🔸肉鬆起司蛋餅 $𝟑𝟓
肉鬆起司蛋餅

🔸QQ地瓜球 $𝟑𝟓

🔸鹽酥雞 $𝟑𝟖
鹽酥雞

🔸九份芋圓(試業期間+$𝟏𝟎)

九份芋圓

九份飽試業期間消費滿$30 ,就可以用$10點一份九份芋圓😋芋圓控唔可以錯過!都好足料,仙草、珍珠、豆腐花,三色芋圓、紅豆齊哂。芋圓好似食極都有,好飽😙

———
📍 屯門時代廣場南翼地下22號鋪 | Shop 22, L1 South Wing, Trend Plaza, Tuen Mun

🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻:意想不到高質嘅台灣菜👍🏻試業期間門口已經排長龍,每樣食物都好好味!最鍾意係地瓜球,雖然自己一個食晒好飽,但加入梅粉真係贏哂😋

💰 ᴘʀɪᴄᴇ ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ - $80up
30 分鐘 (堂食)
懷舊魯肉飯 (小)
肉鬆起司蛋餅
鹽酥雞