2019-01-05 108 瀏覽
位於觀塘工廈區有一間望落去好似幾好食嘅漢堡店。招牌有啲似shake shack,門口仲有部同老麥差不多嘅自助點餐機。鍾意食快餐嘅我,二話不說就入去食野lu~睇睇餐牌,啲價錢都幾平民化,又可以慳慳地咁食一餐。首先介紹經典之堡!望上去好似冇咩特別咁。不過我一咬落去就覺得個包好香,原來佢個包面上係加咗牛油同煎香左㗎。依個位真係有驚喜,令到成個漢堡包嘅味道更上一層樓。之後介紹燒豬頸肉沙律配凱撒沙律醬,豬頸肉燒得非常之香,一啲都唔‘鞋’口。份量都好足料,絕對唔係得一兩塊豬頸肉敷衍你最後介紹忌廉磨菇雞翼。朋友係想食水牛城雞翼㗎,但係我又想試忌廉磨菇雞翼喎。如果三隻+三隻咁食個價錢又唔化算,如果佢有一個雙拼套餐就好啦。不過唔緊要啦我喺附近返工總會有機會再嚟食嘅。食物一到就聞到好香嘅雞翼味,蘑菇同埋忌廉係釀咗係個雞翼最多肉嗰個位入邊,係冇骨㗎!好香好好味。下次嚟我會再試埋個水牛城雞翼㗎啦

睇睇餐牌,啲價錢都幾平民化,又可以慳慳地咁食一餐。

經典之堡

燒豬頸肉沙律