2023-10-18
經常行過素年,平日lunch同夜晚都人多,今日終於一試!餐廳寬闊,木系風格感覺舒適,非常適合三五知己,姊妹閨蜜慢活飯聚。🔸韓式炸醬烏冬甜辣醬炸猴頭菇定食韓式炸醬麵烏冬,稻庭烏冬掛上炸醬麵汁,雖然無肉類調味,但炸醬依然香濃!甜辣醬炸猴頭菇,是日大愛🤩甜辣醬,醬汁剛好掛係炸猴頭菇上,猴頭菇口感結實,又帶有一點爽脆!愛上猴頭菇素食😍🔸牛油果莎莎夾餅全日早餐炸鷹嘴豆球,香濃豆味,外脆內軟😋值得一提,烤野菜串有驚喜!看似普通,但經過燒烤,帶出杏鮑菇同甜椒🫑蔬菜甜味👍🏻牛油果莎莎夾餅,原本冇抱有任何期望,諗住普通素食Taco ,點知內餡清爽唔油膩,青瓜爽脆配上紫洋蔥清甜,入口零負擔~🔸大蒜薯仔湯入口似忌廉湯,淡淡蒜香😌🔸台式純素鹽酥雞鹽酥雞用麵筋製作。雖然係素食,但調味並不馬虎,外面炸得酥脆,味道非常香濃惹味!總括🔹價錢中上,但食物品質非常有誠意!食材新鮮,烹調調味亦非常細緻。環境又舒適,下次再去試!
🔸韓式炸醬烏冬甜辣醬炸猴頭菇定食
🔸牛油果莎莎夾餅全日早餐
炸鷹嘴豆球,香濃豆味,外脆內軟😋
🔸大蒜薯仔湯
入口似忌廉湯,淡淡蒜香😌
🔸台式純素鹽酥雞