2022-06-08
呢間點心黃店已經bookmark咗勁耐,之前叫外賣都覺得唔錯,今次終於試到堂食💛!間店嘅環境係勁懷舊🇭🇰,有舊式屋邨、舊式店舖嘅裝飾,點心款式都有幾多選擇,試完覺得真係CP值幾高👍🏻 我哋仲有好多點心都想試😛,大家覺得邊款好食都可以留言分享下🫶🏻▪️流沙芋泥包 $23▪️呢個一定要試!本身垃圾口🙍🏻♀️其實唔係特別鍾意芋頭/芋泥類嘅食物,但試完呢個包真係覺得好正😱 個包好鬆軟,啲芋泥係超爆漿,食落甜甜哋但又唔會過甜!有朋友話買返屋企自己蒸仲正🤣,大家都可以試吓~▪️蟹子燒賣皇 $28▪️其實佢哋有特別啲嘅鵪鶉蛋燒賣,不過我哋鍾意蟹子多啲😛 食落冇乜肥豬肉,同埋食到有好足料嘅蝦,之前外賣食過已經覺得比一般酒樓都好食!▪️老馮鮮蝦餃 $33▪️蝦餃都幾足料,個皮夠薄,蘸埋辣醬食好正🤤▪️豉汁蒸排骨 $23▪️嘴刁仔🙍🏻♂️最愛嘅排骨,有同好嘅話唔該揮揮手🤭 佢哋啲蒸排骨係配埋麵筋,唔知係咪傳統嘅做法呢,麵筋吸咗排骨啲汁都幾好食!▪️蝦醬蒸腩仔飯 $38▪️平時多數食鳳爪排骨飯之類,見呢個蝦醬蒸腩仔好似幾特別又幾懷舊,所以試吓😛 啲飯應該係逐個喺砵仔度蒸熟,食落濕度啱啱好,唔會煮到乾晒特別好食!不過我哋係重口味
▪️流沙芋泥包 $23▪️
▪️蟹子燒賣皇 $28▪️
▪️老馮鮮蝦餃 $33▪️
蝦餃都幾足料,個皮夠薄,蘸埋辣醬食好正🤤
▪️豉汁蒸排骨 $23▪️
▪️蝦醬蒸腩仔飯 $38▪️
平時多數食鳳爪排骨飯之類,見呢個蝦醬蒸腩仔好似幾特別又幾懷舊,所以試吓😛 啲飯應該係逐個喺砵仔度蒸熟,食落濕度啱啱好,唔會煮到乾晒特別好食!不過我哋係重口味人士就略嫌蝦醬味唔夠重🤣