呢間海鮮酒家裝修帶有古代元素,主打各樣小菜,樣樣精緻有鑊氣,近排主打蝦菜式🍤,btw姐姐服務真係好好仲好qq❤️,郁完我影緊相d餸菜又會即刻發現,放返原位😂:-1️⃣ 「法式蜂蜜芥末蝦球🍤🍯($148)」-必食‼️😍!醬汁香甜開胃,蝦大隻彈牙,忍唔住係咁食xd🙈~French honey mustard prawn👍🏻-2️⃣「星洲麥皮蝦八隻🦐($248)」-蝦大大蝦,炸到連殼都食得!超有蝦味但肉質還好,食到麥皮嘅甜味同蛋嘅香味,略鹹🤣~Grilled prawn with oatmeal-3️⃣「神燈小炒王🥗($158)」-呢個都推薦!超有鑊氣,有豬阪筋🐷、油炸鬼、四季豆、馬蹄、腰果同蝦乾🦐,油炸鬼片炸完再炸,香口到不得了😈Signature stir-fry👍🏻-4️⃣「蜜椒金薯牛肝連🥩🍠($158)」-金薯食落好淋好甜,不過prefer有少少脆皮,牛粒超嫩好juicy,整體食落甜甜地,幾惹味🤣~ Sauce beef hanging tender with sweet potato -5️⃣「薑汁糕/紅棗糕/桂花糕🌼(+$0)」-(題外話:想走嘅時候姐姐好好心提我地有糕點送,仲即刻幫我地蒸熱,超好❤️)宜
1️⃣ 「法式蜂蜜芥末蝦球🍤🍯($148)」
2️⃣「星洲麥皮蝦八隻🦐($248)」
3️⃣「神燈小炒王🥗($158)」
4️⃣「蜜椒金薯牛肝連🥩🍠($158)」
5️⃣「薑汁糕/紅棗糕/桂花糕🌼(+$0)」
宜家好少可以食到咁熱辣辣嘅薑汁糕/紅棗糕!大愛薑汁糕,食落有層次,超chewy,唔死甜又重薑汁味又養生✌🏻~
⚠️:茶水每位$15
法式蜂蜜芥末蝦球