2023-08-08 16 瀏覽
今日放工同朋友黎happy hour,聽聞太子有間手工啤酒好似唔錯,於是就過黎試下~入面嘅燈光好有氣氛,超適合同friend一齊chill下~👭🏻*嫲嫲辣豬耳 $58豬耳爽口,味道麻辣鮮香,估唔到酒吧都可以食到外面川菜嘅風味,做開胃菜配手工啤酒一流😋*酒池肉林 $98聽店員話酒池肉林係新出菜品,咁就緊係要試下啦~肉丸係豬肉餡,食得出豬肉好新鮮,肉質緊實鮮甜,仲有淡淡嘅番茄醬同甜洋蔥味~淋上用手工啤酒熬製嘅醬,酸酸甜甜超惹味🤤*黑松露鳳尾蝦扁意粉 $138一共有五隻鳳尾蝦~黑松露味好香好濃,扁意粉煮得啱啱好,唔會太硬或太腍,黑松露愛好者就唔好錯過啦💗*麥蘆卡蜂蜜酒 $98聽店員話蜂蜜釀酒係最早出現嘅酒,整體偏甜口,好易入口~入口係清甜嘅蜂蜜味,之後先滿滿散發酒香嘅餘韻,超特別🤩*Neon Cider $88散發淡淡嘅白牡丹茶同石榴味,整體感覺有啲似果酒,甜中帶少少酸,同時又有白牡丹茶嘅清香💐逢禮拜四、五、六、日都會有魔術表演~

*嫲嫲辣豬耳 $58

黑松露鳳尾蝦扁意粉

*麥蘆卡蜂蜜酒 $98
麥蘆卡蜂蜜酒&Neon  Cider

*Neon Cider $88

逢禮拜四、五、六、日都會有魔術表演~
嫲嫲辣豬耳
酒池肉林