餐廳: 香江花月 (百誠大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-04 71 瀏覽
冬天就係要打邊爐😚哩間放咗係我口袋名單一段時間嘅邊爐店終於有時間嚟食佢啦😆佢就係香江花月啦😚香江花月有三間分店,三間分店都會有間好似teamlab嘅打卡位😍真係令我少女心爆發啊😚裝潢方面係滿滿舊香港嘅情懷,食物擺盤都非常精緻,加上新鮮食材,養顏湯底😙 真係好吸引啊🤩🍲 美顏花膠雞鍋大大隻花膠配香濃雞湯,香味撲鼻而來🤤未食已經令人流哂口水🤤 加埋蟲草花同冬菇,味道更有層次😚而且店員仲會幫忙將雞剪成雞件,方便進食👍🏻中🍲 太極兩儀係紅酒浸安格斯牛肉+黑松露牛乳浸豬頸肉,用一個太極標誌呈現出嚟😎 部分肉肉仲摺疊成花嘅形狀,非常吸精👍🏻 安格斯牛肉嘅紅酒味都幾突出,但又唔會蓋過牛味🐂 而豬頸肉被牛冠乳浸過,肉質更加嫩滑🍲 七彩餃子用一個好似屏風嘅架放咗七種顏色嘅餃子,包括有金華火腿菜肉餃、和牛香茜餃、姬松茸野菌餃、蟲草花餃、午餐肉粟米餃、冬菇薺菜餃、蟹肉黑松露餃子😆每款都各有特色,個皮幾厚,重點係非常足料啊😚🍲 七色丸同樣用一個好似屏風嘅架放咗七種顏色嘅丸子,包括有南乳墨魚丸、椰芋墨魚丸、鹹蛋黃墨魚丸、紅咖哩墨魚丸、青咖哩墨魚丸、黑松露蟹籽墨魚丸、蟹籽墨魚丸😆每款都好彈牙👍🏻必點之選🍲 火鍋點

🍲 美顏花膠雞鍋

🍲 太極兩儀

🍲 七彩餃子

🍲 七色丸

🍲 火鍋點心
選同樣用一個好似屏風嘅架擺放咗唔同造型嘅火鍋點心,包括有燒賣、蝦餃、水晶餃、菜苗餃、粉果、水晶奶黃餃、流沙餃😚做功真係非常精緻!每一件都好似藝術品咁靚🩷而且食落仲好好味添

🍲 皮蛋蝦滑
蝦滑份量好多而且爽口彈口,加上面頭放左半隻皮蛋,將佢地攪拌均勻再淥熟佢,口感豐富

🍲 即炸魚片
香脆可口,打邊爐必食

🍹 花月豪庭
既係甜品,亦係飲品😎 棉花糖蛋糕配上品唔同嘅水果x藍莓蘋果北海道牛奶🥛擺盤已經非常加分,飲落酸酸甜甜咁好好飲,非常推薦👍🏻

🍹琥珀誘惑
琥珀嘅顏色來自石榴造成嘅玫瑰冰塊,再加入奇異果汁、橙汁同菠蘿汁,清爽解渴😚