2023-08-24 27 瀏覽
今日突然想打邊爐,就去左屋企附近既花月宮試下,入到去既環境真係好闊落,好靚,坐得真係好舒服。我地兩個人去食,都食左唔少野。藥膳花膠雞湯底:個湯底好濃既藥膳味,而花膠膳雞係另上的,係起埋有大半隻雞,同都幾附塊厚厚既花膠🤤食既時候,花膠好入味,好厚身,而雞都好滑😆牛小排:上檯時已覺得好新鮮,雪花都好均勻,食落一啲都唔韌,滋味鮮美,肉質酥軟入口即化。而且份量都唔少,兩個人好足夠👍🏻蔬菜盤:入邊有粟米,同唔同類型嘅蔬菜,全部都好新鮮,粟米都好甜,啲蔬菜吸晒藥膳雞嘅味,真係好出色😽珊瑚蚌:十分飽滿,肉質豐盈,口感好彈性,好有滿足感。佢份量都唔少,所以可以過足口癮。手打丸拼盤:一上檯就覺得好靚,好高質。每一粒都有唔同味,有蝦、有芝士、有咸蛋味 真係好特別,唔係一般凍肉店既品質🤤另外,因為個湯太好味,我地叫左公仔麵同烏冬黎食🤭真係食到唔停到口。打邊爐再加埋汽水,真係無得頂😍

藥膳花膠雞湯底:

牛小排: