2021-09-13
9月開始進入打邊爐同食雞煲嘅季節🍲 雖然而家天氣仲係好熱,但我哋又忍唔住要去食啦🤣 呢間出名食雞煲,但係我哋兩個女人嗰晚又好想鯨吞牛肉,掙扎咗好耐之後決定捨棄咗雞煲淨係打邊爐😆❤️ 鴛鴦湯底 $109湯底一共有9款,我哋揀咗個鴛鴦鍋:養生藥膳湯$55+開心麻辣激動蕃茄湯$54。藥膳湯好濃藥材味🤭 有啲似肉骨茶濃縮版,飲落苦中帶甘,感覺好養生👀 蕃茄湯一開始麻辣味唔係好出,但之後就越食越辣好過癮🌶❤️ 手切頂級安格斯 (半份) $159打邊爐點少得牛肉呀!估唔到半份原來咁大碟!🤩 牛肉上嘅雪花好靚,肉嘅色水都相當好,一望都知唔錯!我哋試哂兩邊湯底,個人覺得比較襯藥膳鍋,唔會蓋咗啲牛味💁🏻♀️❤️ 特選黑豚肉 (半份) $60雖然一碟得4塊,但每一塊都大過我塊面,亦因為咁,一啖放入口時非常滿足!😛 豬肉肉質軟腍,就算淥耐咗都唔會好嚡。而豬肉我自己就鍾意配蕃茄湯多啲喇🍅 ❤️ 健康雜菜籃 $79個菜籃非常豐富,有粟米、黃芽白、白菜、芫荽等,每一樣都好新鮮,呢個分量對於我哋兩個女人就啱啱好👌🏻❤️ 四川苕粉 $39呢隻粉係好似平時食烤魚薦底透明嗰隻粉,所以我哋落咗落辣嗰邊大大力咁索哂啲汁,食落口感非常煙
❤️ 手切頂級安格斯 (半份) $159 打邊爐點少得牛肉呀!估唔到半份原來咁大碟!🤩 牛肉上嘅雪花好靚,肉嘅色水都相當好,一望都知唔錯!我哋試哂兩邊湯底,個人覺得比較襯藥膳鍋,唔會蓋咗啲牛味💁🏻♀️
❤️ 特選黑豚肉 (半份) $60 雖然一碟得4塊,但每一塊都大過我塊面,亦因為咁,一啖放入口時非常滿足!😛 豬肉肉質軟腍,就算淥耐咗都唔會好嚡。而豬肉我自己就鍾意配蕃茄湯多啲喇🍅
❤️ 健康雜菜籃 $79 個菜籃非常豐富,有粟米、黃芽白、白菜、芫荽等,每一樣都好新鮮,呢個分量對於我哋兩個女人就啱啱好👌🏻
❤️ 四川苕粉 $39 呢隻粉係好似平時食烤魚薦底透明嗰隻粉,所以我哋落咗落辣嗰邊大大力咁索哂啲汁,食落口感非常煙韌!😙
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
餐廳嘅牆都好有心思,有好多貓貓嘅壁畫可以打吓卡!🐱 今次我哋兩個女人食叫唔到好多嘢,下次要試埋個雞煲同啲丸類先!🙊