2019-05-06
平時最鐘意周圍搵食,今次去尖沙咀打邊爐知道一間呢間餐廳新開無耐,我地一於去試新野!地點好方便,地鐵一岀行兩分鐘就見到。入到去個場好闊落,好多四人卡位,絕對坐得舒服。我地兩個人六點去到,唔算太多人,一坐低,店員好好服務就推介我地有兩個優惠,可以二選一。1) 就係八點半前離座有七折2) 火鍋湯底一蚊,雙併加20蚊! 兩個優惠都好抵,我地早到所以要左七折優惠。我地想試個新鍋底,要左火焰醉膏蟹拼花甲鍋$328,係貴少少,不過有蟹,仲份量好多,真係好抵食!之後店員就幫手加湯,煮岀泥既湯底好鮮甜,蟹味濃郁,都好多膏下,所以咁既價錢有新鮮蟹湯,絕對一流 大家記住like Facebook可以送重慶炸酥肉,炸得好香脆,有點辣辣的,作為小食是真的不錯👍🏻佢仲有好多套餐可供選擇,我地要左盛肉拼盤A🥩 $288拼盤嘅外觀舖排工整,入面有安格斯牛小排、安格斯牛板鍵、黑毛豬及羊肉片,仲有似日本燒肉嘅木牌標記住唔同肉種,唔洗怕會撈亂。如果想試多肉汁嘅肉比較推薦牛小排,香滑細嫩,而且佢嘅油脂分佈相對平均,脂肪紋路似大理石紋,沉係麻辣湯底係絕配🤤牛板鍵嘅筋就較多,肉質厚實,鍾意食咬勁爽口又有肉汁嘅口感嘅朋友仔可以試試
佢仲有好多套餐可供選擇,我地要左盛肉拼盤A🥩 $288拼盤嘅外觀舖排工整,入面有安格斯牛小排、安格斯牛板鍵、黑毛豬及羊肉片,仲有似日本燒肉嘅木牌標記住唔同肉種,唔洗怕會撈亂。如果想試多肉汁嘅肉比較推薦牛小排,香滑細嫩,而且佢嘅油脂分佈相對平均,脂肪紋路似大理石紋,沉係麻辣湯底係絕配🤤牛板鍵嘅筋就較多,肉質厚實,鍾意食咬勁爽口又有肉汁嘅口感嘅朋友仔可以試試佢!
我地仲叫左個招牌菜,五色火鍋小籠包$88
小籠包嘅顏色及擺放嘅器皿都色彩繽紛,五隻順序一層層放,非常精緻😍味道有原味、芝士🧀、黑松露、麻辣同埋蟹皇🦀大概放三分鐘就啱啱好,有埋個時間器幫你計時,真係好貼心😍 因為時間太耐就可能食整穿個皮,個人嚟講最吸引嘅係是黑松露味,小籠包皮和肉汁味濃郁!呢間必定會再泥!