2023-05-29
早排喺旺角都已經見到有呢間餐廳🍴因為個名實在太可愛☺️今日岩岩由泰國返到香港🇭🇰見到原來觀塘區都有分店,不過呢間係外賣為主,想堂食就要去佢哋其他分店啦😌佢哋而家仲招募緊會員,可以享受額外會員優惠,幾抵食✌️我同先生一人點左一個餐,包括係麻辣紅燒牛肉麵及台灣鐵路大排骨便當🍱跟餐仲包兩杯飲品,如果轉手搖飲都只需加$6,就有大大杯😊我哋仲另外一人加左$14多份小食,分別係鹽酥雞、青菜🥬南投紅燒牛肉麵 (麻辣)店負包裝貼心,我未有提示已經主動將湯及麵分開打包,避免麵過度吸入湯料,影響口感👍牛肉炆煮到非常軟腍,夠曬入味,而且加入麻辣,將香味更加提升到另一層次,連我呢啲唔食辣嘅都心思思咬多啖🤤🤤台灣鐵路大排骨便當我就揀咗呢款排骨便當🤭排骨已經剪好,方便客人食用☺️配料非常多,有好香嘅粉絲、煎蛋、菜同粟米🌽而且食落肉質軟嫩,唔會太乾太柴🤤鹽酥雞小食份量,size正常,炸到非常香脆😍芙香蘋果茶好清香嘅冷泡茶,一樽樽上,方便攜帶。就算飲唔晒都可以拎走👍珍珠冬瓜茶天氣咁熱,感覺冬瓜茶可以消暑☺️☺️而且加埋珍珠增加口感😆📍 小胖台灣便當 (福昌大廈) (觀塘)觀塘開源道63號福昌大廈地下A11號舖#台式料理 #台灣
南投紅燒牛肉麵 (麻辣)
台灣鐵路大排骨便當
鹽酥雞
小食份量,size正常,炸到非常香脆😍
芙香蘋果茶
好清香嘅冷泡茶,一樽樽上,方便攜帶。就算飲唔晒都可以拎走👍
珍珠冬瓜茶
天氣咁熱,感覺冬瓜茶可以消暑☺️☺️而且加埋珍珠增加口感😆
📍 小胖台灣便當 (福昌大廈) (觀塘)
觀塘開源道63號福昌大廈地下A11號舖
#台式料理 #台灣美食 #外賣自取 #小胖台灣便當 #觀塘美食 #紅燒牛肉麵 #排骨便當 #yummy #美食推薦 #kwuntung #香港探店