2019-06-14 682 瀏覽
過兩日去旅行,提早慶祝父親節,朋友推介呢間牛涮鍋,就同我前世情人拍拖食火鍋!原來係一間係山林道既樓上舖,而價錢相當抵食$298一位就食到A4黑毛和牛火鍋放題!左:蕃茄薯仔豚骨濃湯老豆最喜歡既蕃茄薯仔,蕃茄味勁香濃!右:蘿白豚骨濃湯味道比較清甜,我喜歡蘿白!分別有三種牛可以食:美國牛肩胛,牛肉味濃,唔會韌!美國頂級牛小排,脂肪分佈剛好,好香牛肉味,好淋!😋最後食埋A4黑毛和牛,係黎至鹿兒島,食完真係返唔到轉頭,感覺係入口即溶,一個字店內唔算太大,但坐得舒適,而且整潔!飮品方面,有果汁,汽水基本野,但有佢地有自家製既五花茶和夏枯草,我飲左五花茶,好飲又唔太甜,重點可以清熱!自助火鍋配料多選擇而且新鮮,佢地既水餃、韮菜餃、墨魚滑亦好好味!由於食得太多牛,不能食到太多配料!仲有咖哩、炸雞、白飯。(好想食,其實在食唔到咁多野)至於甜品有我最愛既haagen dazs雪糕,一早留定個肚仔食一杯最愛既朱古力味既雪糕,完美地為呢一餐畫上句號!我淨係掛住d牛肉,忘記左佢地有黑毛豬豚肉架,好淋好香肉味!

左:蕃茄薯仔豚骨濃湯
老豆最喜歡既蕃茄薯仔,蕃茄味勁香濃!
右:蘿白豚骨濃湯
味道比較清甜,我喜歡蘿白!

分別有三種牛可以食:
美國牛肩胛,牛肉味濃,唔會韌!

美國頂級牛小排,脂肪分佈剛好,好香牛肉味,好淋!😋

A4黑毛和牛

店內唔算太大,但坐得舒適,而且整潔!

仲有咖哩、炸雞、白飯。(好想食,其實在食唔到咁多野)

我淨係掛住d牛肉,忘記左佢地有黑毛豬豚肉架,好淋好香肉味!
2019-06-13
慶祝紀念